STS reafirma ca a procedat "ca la carte"

Vineri, 26 Iulie 2019, ora 21:47
6481 citiri
STS reafirma ca a procedat "ca la carte"

Serviciul de Telecomunicatii Speciale a procedat corect, fara nicio abatere, in spiritul si in litera legii.

Asta a anuntat, vineri seara, purtatorul de cuvant al STS, Mariana Pop, cu privire la cazul fetei disparute la Caracal.

"In conformitate cu prevederile articolului 10 din Ordonanta de Urgenta de Urgenta 34/2008, Serviciul de Telecomunicatii Speciale a procedat corect, fara nicio abatere, in spiritul si in litera legii, indeplinind urmatoarele atributii: in data de 25 iulie am primit si am inregistrat automat trei apeluri de urgenta, care au fost localizate, asa cum prevede ordonanta, pe cat a fost posibil. Am transmis operativ cazul la Dispeceratul Politiei Slatina, transferul realizandu-se conform indexului - cazul a fost indexat: lipsire de libertate", a precizat Mariana Pop.

Alexandra Macesanu, o fata de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judetul Olt, a disparut miercuri, dupa ce a plecat spre municipiul Caracal cu o masina "la ocazie".

Minora a sunat de trei ori la numarul de urgenta 112, spunand ca a fost sechestrata de un barbat, insa autoritatile nu au reusit sa identifice locul in care se afla.

Cele trei apeluri ale fetei

STS a dat informatii si despre cele trei apeluri la 112 ale Alexandrei si ce le-a transmis aceasta politistilor. Va prezentam cronologia, asa cum a transmis-o STS:

"Primul apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:05:07.

- 11:05:41: operatorul 112 a apelat dispeceratul Politiei

- 11:05:52: apelanta a deconectat apelul cu operatorul 112

- 11:06:55: dispecerul Politiei a preluat cazul de la operatorul 112, apelanta nemaifiind in convorbire;

Al doilea apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25.

- 11:06:55: operatorul 112 a apelat dispeceratul Politiei

- 11:07:53: dispecerul Politiei a preluat apelul, fiind in legatura directa cu apelanta;

Pe timpul discutiei cu dispecerul de la Politie, apelanta nu a reusit sa furnizeze date privind adresa/locatia in care se afla, dar a furnizat o adresa de pe o carte de vizita pe care o gasise in locatia in care se afla. Apelanta a mentionat ca nu stie daca adresa de pe cartea de vizita este cea in care se afla la momentul apelului.

Al treilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36.

- 11:12:43: operatorul 112 a apelat dispeceratul Politiei

- 11:12:51: dispecerul Politiei a preluat apelul, fiind in legatura directa cu apelanta;

Ulterior, pentru a obtine informatii suplimentare referitor la locul in care se afla apelanta, operatorul 112 a incercat de noua ori sa reapeleze numarul de pe care s-a efectuat apelul, la toate aceste apeluri intrand mesageria vocala".

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Caracal crima STS , #stiri STS