Cine este cel mai vârstnic student din România, absolvent de master la aproape 90 de ani VIDEO

Luni, 10 Iunie 2024, ora 15:25
1501 citiri
Cine este cel mai vârstnic student din România, absolvent de master la aproape 90 de ani VIDEO
Voicu Aurel este cel mai vârstnic student din România Foto: Captură video/YouTube/ ziarul unirea

Voicu Aurel, fostul primar în Cugir, județul Alba este cel mai vârstnic student din România și asta pentru că el a absolvit masterul la aproape 90 de ani, la Universitatea din Alba Iulia.

Potrivit ziarulunirea.ro, bărbatul este inginer mecanic de profesie și acum a absolvit masterul la Cercetarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului istoric.

„Am organizat la Cugir un muzeu și nu am putut să semnez documente cu caracter istoric. Au zis să faci studii și apoi să finalizăm muzeul. Mă bucur că s-a întâmplat acest lucru”, a spus Aurel Voicu pentru ziarulunirea.ro.

„Antevorbitorii mei au spus tot. Da, există la clădirea rectoratului o expoziție muzeală. (…) m-a convins să fac arme albe. La Uzina din Cugir nu s-a putut, Muzeul din Cugir le are, dar nu le-a dat. Atunci am prezentat profesorului de specialitate un arc pentru întreceri sportive oficiale și un buzdugan. La rectorat există aceste două obiecte, să fie văzute că merită. Și buzduganul e ca a lui Mihai Viteazul”, a mai adăugat bărbatul în timpul festivității.

Voicu Aurel, care a fost primar și viceprimar PDL în orașul Cugir a decis ca la pensie să creeze un muzeu al orașului. Dar pentru a face asta legal și pentru a dobândi mai multe cunoștințe din domeniu istoriei, el a fost nevoit să se înscrie la master.

Pensionarul a studiat 4 semestre despre valorificarea patrimoniului istoric.

El a devenit student fără vreun examen, fiind ajutat de dimloma de studii superioare de inginer obținută în urmă cu 54 de ani.

Aurel a lucrat în cadrul uzinei mecanice din Cugir. A ieșit la pensie în 1995, iar în perioada 1995-2004 a avut două mandate de primar. În prezent este liderul seniorilor PNL.

A obținut diplomă de master la 105 ani! Virginia Hislop abandonase studiile în timpul celui de-al Doilea Război Mondial: „Am așteptat mult timp pentru asta”
A obținut diplomă de master la 105 ani! Virginia Hislop abandonase studiile în timpul celui de-al Doilea Război Mondial: „Am așteptat mult timp pentru asta”
O femeie a reușit să termine studiile abandonate în urmă cu 83 de ani, din cauza războiului, și să obțină chiar diplomă de Master la onorabila vârstă de 105 ani. Virginia Hislop a...
Românul care a fost admis la Academia Forțelor Aeriene din SUA. Ce planuri are după finalizarea studiilor FOTO
Românul care a fost admis la Academia Forțelor Aeriene din SUA. Ce planuri are după finalizarea studiilor FOTO
Călin Hartzos, absolvent al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, a fost admis la Academia Forțelor Aeriene din Colorado Springs, SUA. El a fost repartizat pe...
#student, #pensionar, #primar, #absolvent, #master, #alba iulia, #muzeu, #studii, #istorie, #studii superioare facultate , #stiri sociale
  1. Trafic feroviar oprit temporar în județul Mureș după ce mai mulți copaci au căzut pe calea ferată
  2. Trump îi îndeamnă pe creștinii evanghelici să meargă la vot: "Peste 4 ani nu trebuie să votaţi, bine? În 4 ani nu votaţi, nu-mi pasă"
  3. Noi investiții pe litoralul românesc: încă două stațiuni vor avea plajele lărgite
  4. Țările din Europa care au încheiat un parteneriat pentru a dezvolta o rachetă hipersonică
  5. Tensiuni la nivelul UE. Cum ar putea rata Ursula von der Leyen cel de-al doilea mandat, potrivit Politico: „E imposibil să votăm în favoarea ei”
  6. Mai multe județe sub cod roșu de caniculă în duminica Rusaliilor. Și Capitala este afectată
  7. Un soldat ucrainean a doborât o rachetă de croazieră folosind doar o mitralieră
  8. Un bărbat a fost rănit de un roller coaster în timp ce își căuta cheile pierdute când se aflase în Montagne Russe VIDEO
  9. Armata ucraineană ar fi distrus un sistem antiaerian Pantsir S-1 aflat pe teritoriul Rusiei, la Belgorod
  10. Inteligența Artificială epuizează rețeaua electrică. Firmele de tehnologie caută o soluție miraculoasă