Studenta de la Medicină condamnată că a tranşat un bărbat, la un pas de eliberare din închisoare

Luni, 08 August 2022, ora 09:59
6150 citiri
Studenta de la Medicină condamnată că a tranşat un bărbat, la un pas de eliberare din închisoare
Carmen Șatran FOTO aradon.ro

Condamnată la 19 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea unui bărbat, în 2009, în căminul Universității de Medicină Timișoara, Carmen Șatran a solicitat din luna septembrie a anului trecut să fie eliberată condiționat, iar în luna martie a acestui an Judecătoria Gherla a decis să o elibereze.

Tribunalul Cluj a respins, însă, în contestație, propunerea de eliberare condiționată, iar tânăra a cerut, din nou, să fie eliberată.

La aproape un an de când Judecătoria Gherla i-a respins prima cerere de eliberare condiționată, lui Carmen Șatran i-a fost admisă, la 1 august, de către aceeași instanță, cererea de eliberare condiționată.

Hotărârea Judecătoriei Gherla poate fi contestată.

Potrivit portaljust.ro, Judecătoria Gherla a decis următoarele în ceea ce privește eliberarea lui Carmen Șatran:

“Admite propunerea formulată de comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla şi, în consecinţă, dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate Șatran Carmen, condamnată la pedeapsa de 19 ani 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinţei. Atrage atenţia condamnatei că, în cazul în care va comite o nouă infracţiune, se poate dispune revocarea liberării condiţionate. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare”.

Carmen Șatran trebuia să execute 5.387 de zile de închisoare pentru a putea fi pusă în discuție eliberarea sa condiționată, iar până în data de 9 septembrie 2021, când cazul său a fost analizat de comisie, tânăra a executat efectiv 4.422 de zile. Carmen Șatran a mai câştigat alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, care le oferă zile de libertate deţinuţilor cazaţi în condiţii improprii, în timp ce alte 428 de zile le-a câștigat prin muncă în timpul detenției. Comisia de eliberări condiționate din Penitenciarul Gherla a reținut că tânăra nu a fost sancționată disciplinar pe timpul detenției, iar mai mult de atât – a câștigat mai multe recompense, scrie aradon.ro.

Decizia Judecătoriei Gherla a fost contestată de Carmen Șatran la Tribunalul Cluj. Instanța de la Cluj a decis în luna decembrie 2021, să admită contestația formulată de Carmen Șatran, pe care a desființat-o doar cu privire la termenul de reiterare a cererii, stabilind data de 2 martie 2022, termenul după care cererea de liberare condiționată poate fi reiterată. Restul dispozițiilor atacate au fost menținute.

Apoi, în luna martie 2022, Judecătoria Gherla a decis să admită propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla, dispunând eliberarea condiționată a lui Carmen Șatran, însă în luna aprilie, în urma judecării contestației, Tribunalul Cluj a decis să respingă ca nefondată propunerea Comisiei.

Situația lui Carmen Șatran a ajuns, din nou, în fața Judecătoriei Gherla, care a decis, la 1 august, să o elibereze condiționat. Rămâne de văzut ce se va decide în urma contestației.

Citește și:
Celebra Shakira va fi judecată pentru 6 infracțiuni și riscă 8 ani de închisoare
Celebra Shakira va fi judecată pentru 6 infracțiuni și riscă 8 ani de închisoare
Vedeta columbiană Shakira va fi judecată de un tribunal spaniol pentru acuzaţii de fraudă fiscală în valoare de 14,5 milioane de euro, transmite BBC. Un tribunal din Barcelona a dispus ca...
Incendiu la un restaurant din centrul Timișoarei. 15 persoane s-au autoevacuat
Incendiu la un restaurant din centrul Timișoarei. 15 persoane s-au autoevacuat
Un incendiu puternic s-a produs miercuri, 28 septembrie, la un restaurant din Piața Victoriei din Timișoara. La fața locului au fost trimiși 11 pompieri cu o autospecială de primă...