Ce are în programă cursul despre "cum să nu faci nimic" la care s-au înscris cei mai mulți studenți dintr-o universitate

Luni, 17 Octombrie 2022, ora 23:12
3056 citiri
Ce are în programă cursul despre "cum să nu faci nimic" la care s-au înscris cei mai mulți studenți dintr-o universitate
Studenți în timpul unui curs FOTO Pixabay

O profesoară la Universitatea Lawrence din Wiscosin, SUA, Constance Kassor, a devenit populară printre studenți când a lansat cursul despre cum să nu faci nimic.

Aceasta a vorbit despre nevoia tinerilor de a se deconecta și de a nu lucra până la epuizare, într-un interviu pentru revista Time, citat de scoala9.ro.

Cursul profesoarei de studii religioase a apărut ca o soluție la provocările de sănătate mentală cu care se confruntă tinerii. Constatând că mulți tineri abandonează facultatea din cauza stresului, a decis să-i învețe cum să se relaxeze și să se deconecteze.

„Există o foame reală pentru acest lucru în rândul studenților”, a spus profesoara pentru Time.

Aceasta a postat și pe Twitter despre cursul ei și a atras repede 134.000 de like-uri și 8.000 de retweet-uri.

„Acest lucru ar trebui să ne spună ceva despre starea actuală a studenților de la facultate”, a constatat Kassor.

Sănătatea mentală a studenților a devenit o provocare în campusurile universitare din toată lumea.

Studenții profesoarei se întâlnesc o dată pe săptămână, timp de o oră, și primesc notă de trecere, fără să aibă un examen final. Aceștia trebuie să își lase telefoanele în afara sălii de clasă.

„Este conceput ca o modalitate de a le oferi studenților spațiul necesar pentru a încetini puțin ritmul, iar speranța noastră este că apoi vor putea să continue acest lucru în restul vieții lor”, spune Kassor.

„Sunt deja stresați de media lor, de ce vor scrie în CV și de cum își vor găsi un loc de muncă după absolvire. Nu știu dacă este vorba de pandemie. Nu știu dacă e vorba de social media. Nu știu dacă este vorba de presiunea părinților sau de economie. Nu știu cu adevărat care este forța motrice, dar văd o tendință clară în ceea ce privește presiunea incredibilă și stresul pe care îl simt studenții”, a mai spus profesoara.

Programa „Doing nothing” cuprinde cursuri de igiena somnului, dans, Tai Chi, meditație.

„Cursul se intitulează «Să nu facem nimic», dar de fapt facem destul de multe”, glumește tânăra.

„Cred că valoarea unei educații în domeniul artelor liberale nu constă doar în pregătirea studenților pentru un loc de muncă, ci și în pregătirea lor pentru a fi ființe umane în lume. Chiar dacă lucrezi într-un domeniu STEM, trebuie să fii capabil să comunici oamenilor ceea ce știi. Trebuie să știi să scrii. Cred că acest curs duce asta și mai departe”, a precizat profesoara.

„Nu vei fi bun în meseria ta dacă ești epuizat sau dacă nu dormi suficient”, a subliniat profesoara.

„Cred că trebuie să renunțăm la ideea că trebuie doar să pregătim oamenii pentru a fi muncitori productivi. De fapt, trebuie să le oferim tinerilor instrumentele de care au nevoie pentru a prospera în lume, pentru a fi oameni buni în lume și pentru a contribui la societate nu doar din punct de vedere economic și profesional.”

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât costă să devii dezvoltator de jocuri în România. Primul program de facultate va atrage studenți la East European Comic Con
Cât costă să devii dezvoltator de jocuri în România. Primul program de facultate va atrage studenți la East European Comic Con
Primul program de studii superioare din România pentru dezvoltarea jocurilor începe în luna septembrie. Sub egida Echo School, în colaborare cu Universitatea Abertay din Scoția, liceenii...
Ce-a trebuit să facă o tânără profesoară care a primit 3.000 de dolari de la un elev, la meditație: ”Să nu se obosească”
Ce-a trebuit să facă o tânără profesoară care a primit 3.000 de dolari de la un elev, la meditație: ”Să nu se obosească”
O profesoară care a fost solicitată să dea meditații copiilor bogați din Dubai a relatat o întâmplare inedită, cu unul dintre elevi. Conform Business Insider, profesoara respectivă a...
#studenti, #cursuri, #profesoara, #sanatate mentala, #universitatea , #stiri invatamant