Disponibilizari la santierul naval Tulcea SA

   

Doua societati subcontractoare de pe platforma santierului naval STX Ro Offshore Tulcea SA ar putea disponibiliza luna aceasta 61 de persoane. Directoarea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), Iuliana Lefter, a declarat pentru AGERPRES ca una din cele doua societati, Midnav SA, a anuntat disponibilizarea a 21 de persoane inca de acum o luna, insa decizia a fost amanata pentru luna in curs.


'Pana in prezent, de la aceasta societate nu am mai primit nici o informatie privind disponibilizarea celor 21 de persoane. In schimb, alte 40 de persoane angajate la Activ Ship SA vor fi disponibilizate pana la finele acestei luni', a precizat directoarea Lefter. Ea a mai spus ca o alta societate a anuntat ca va disponibiliza 18 persoane incepand cu 4 mai si si-a exprimat speranta ca rata somajului sa continue sa scada in perioada urmatoare. 'La finele lunii trecute rata somajului a scazut fata de cea din februarie, pentru ca a scazut numarul somerilor indemnizati care fie s-au angajat, fie au iesit din plata.

Speram ca aceasta tendinta sa se mentina in continuare, in conditiile in care sunt tot mai multe locuri de munca vacante anuntate, desi anul trecut in perioada verii rata somajului, spre deosebire de anii anteriori, s-a mentinut si a inceput sa creasca in august', a mentionat directoarea AJOFM Tulcea, Iuliana Lefter. In perioada ianuarie-martie 2010, doar societatea Cimex SA din Tulcea a anuntat disponibilizarea a 72 de persoane, insa doar 54 dintre acestea si-au pierdut locurile de munca.

Potrivit AJOFM, rata somajului la 31 martie 2010 a fost de 9,10%, mai mare cu 3,66 puncte procentuale fata de cea din aceeasi luna a anului trecut si mai mica cu 0,13 puncte procentuale fata de februarie 2010. Mentionam ca STX Ro Offshore Tulcea SA este in momentul de fata cel mai mare angajator privat din judetul Tulcea, pe platforma navala lucrand circa 3.000 de persoane. ...citeste toata stirea
Sambata, 10 Aprilie 2010, ora 09:28
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Lansarea cartii "Folclor muzical din Dobrogea"
Ansamblul Artistic Profesionist "Baladele Deltei" al Primariei Tulcea organizeaza joi, 24 ...
Ponta anunta ca Pro Romania Tulcea sustine o alianta post electorala cu PSD
Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, in vizita la Tulcea: "Legat de aliante post electorale, e ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor