Noi contracte la STX Ro Offshore

   

Noi contracte la STX Ro Offshore
Conducerea santierului STX Ro Offshore Tulcea SA a incheiat contractele de realizare a inca trei nave, lucrarile la doua din acestea urmand sa fie incepute in acest an. Conform directorului santierului naval, Tudorel Topa, numarul navelor care se vor construi in acest an va ajunge la 12, gradul de incarcare a unitatii fiind similar cu cel din 2009. 'Am reusit sa semnam contractele pentru inca trei nave, in conditiile existentei crizei economice', a declarat directorul Topa.

La STX Ro Offshore Tulcea SA, joi, a fost lansata la apa nava de aprovizionare platforme care este a treia de acest tip construita de navalistii tulceni si a doua din programul de productie al acestui an. Ea are o lungime de 86,8 metri, o latime de 19 metri, o inaltime de constructie de 8 metri si o greutate de peste 1.800 de tone de metal si va pleca sambata dimineata spre partenerul norvegian, STX Norway Offshore AS Soviknes, beneficiarul ei fiind o firma din Anglia. La evenimentul de lansare a navei la apa, la cererea beneficiarului acesteia, pe platforma navala a avut loc sfintirea navei de catre un preot catolic, acesta fiind primul eveniment de gen din istoria santierului.

Santierul naval din Tulcea a fost infiintat in 1976 pentru reparatia navelor pe care le folosea Romania la acea vreme pentru pescuitul oceanic. Ulterior, unitatea si-a largit obiectul de activitate cu proiectarea, constructia si comercializarea navelor maritime, fluviale, comerciale, tehnice si militare, a utilajelor tehnologice, a pieselor de schimb, reparatii navale, servicii si asistenta tehnica, iar, pana in 2000, anul privatizarii, unitatea si-a schimbat numele de trei ori. In aprilie 2000, pachetul majoritar de actiuni al intreprinderii navale care avea circa 3.000 de salariati, a fost cumparat de la Fondul Proprietatii de Stat de compania norvegiana Aker Brattvaag AS, valoarea totala a tranzactiei pentru cele 69,99 la suta din actiuni fiind de 22,262 milioane de dolari.

In octombrie 2007, grupul sud-coreean STX Shipbuilding a devenit cel mai semnificativ actionar individual al Aker Yards, Comisia Europeana aproband, in mai 2008, tranzactia prin care santierele navale sud-coreene au achizitionat 39,2 la suta din actiunile rivalului norvegian Aker Yards. In momentul de fata, STX Ro Offshore Tulcea SA este cel mai mare angajator privat din judetul Tulcea. ...citeste toata stirea
Vineri, 19 Martie 2010, ora 11:52
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Lansarea cartii "Folclor muzical din Dobrogea"
Ansamblul Artistic Profesionist "Baladele Deltei" al Primariei Tulcea organizeaza joi, 24 ...
Ponta anunta ca Pro Romania Tulcea sustine o alianta post electorala cu PSD
Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, in vizita la Tulcea: "Legat de aliante post electorale, e ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor