Primarele republicane. De ce nu abandonează Nikki Haley în fața lui Donald Trump?

Luni, 26 Februarie 2024, ora 22:51
4306 citiri
Primarele republicane. De ce nu abandonează Nikki Haley în fața lui Donald Trump?
Candidata republicană Nikki Haley/ FOTO: BBC

Nikki Haley refuză să abandoneze cursa primarelor republicane în ciuda unui șir consecvent de înfrângeri usturătoare.

Totuși o organizație conservatoare libertariană fondată de frații miliardari Koch își oprește finanțarea pentru campania prezidențială a lui Nikki Haley, după eșecul din Carolina de Sud, când a pierdut în fața lui Donald Trump, informează BBC.

Decizia Americans for Prosperity Action (AFP) de a renunța la finanțare este un alt eșec pentru Haley, în timp ce aceasta se află încă în cursa pentru nominalizarea republicană pentru prezidențiale. Ea a pierdut în statul natal, Carolina de Sud, sâmbătă, în fața fostului președinte Donald Trump, care a avut a patra victorie consecutivă din primare. Dar Haley a promis că va lupta mai departe.

Într-un e-mail adresat personalului duminică, președintele și CEO-ul AFP a spus că sprijinul lor se va concentra pe cursele cheie pentru Senat și Camere în alegerile din noiembrie, mai degrabă decât pe doamna Haley. „Ea a spus clar că va continua să lupte și o susținem din toată inima în acest efort”, a scris Emily Seidel. „Dar având în vedere provocările din statele primare care urmează, nu credem că vreun grup extern poate face o diferență materială pentru a-i lărgi calea către victorie”, se mai arată în e-mail

Biroul de campanie al lui Haley insistă că se poate baza în continuare pe suficieți bani încasați pentru a continua cursa. Olivia Perez Cubas, purtătorul de cuvânt al acesteia, a mulțumit AFP pentru sprijinul acordat și a spus că echipa are „suficient combustibil pentru a continua. Avem o țară de salvat”. AFP și-a anunțat susținerea și sprijinul financiar în noiembrie, când Haley încerca să se impună drept contestatoarea clară a lui Trump. De atunci, ea s-a dovedit a fi cea mai rezistentă dintre toți oponenții lui Trump în cursa republicană, dar rămâne neclar cum poate găsi acum calea spre victorie. E din ce în ce mai probabil ca SUA să se îndrepte către un meci de revanșă, în noiembrie, între Trump și președintele democrat Joe Biden.

Trump nu-l va putea înfrânge pe Joe Biden fără simpatizanții lui Haley, iar Partidul Republican e acum profund dezbinat. Candidatura lui Haley a devenit probabil ce-i era sortit să fie – ultima zvâcnire a vechiului Partid Republican, fără nici o șansă, împotriva trumpismului.

Revista The Atlantic crede că ea mai stă în cursă doar în caz că Trump va fi arestat ori s-ar îmbolnăvi grav. În caz contrar „calea lui Trump spre nominalizare e liberă”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Luni, 22 aprilie, vor avea loc declarații de deschidere în procesul Statul New York vs. Donald J. Trump. Dosarul acuzării pare puternic, dar o condamnare este departe de a fi asigurată, scrie...
De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
Fostul comandant al forțelor americane din Europa, Ben Hodges, a sugerat că Germania s-ar putea abține de la a sprijini pe deplin Ucraina prin furnizarea tuturor armelor necesare, inclusiv...
#sua alegeri, #primare republicani, #nikki haley, #Donald Trump, #Joe Biden , #alegeri SUA