Demonstrație de forță comună SUA-Coreea de Sud, după amenințările Phenianului. Bombardierele și avioanele care nu pot fi detectate

Miercuri, 01 Februarie 2023, ora 23:47
2557 citiri
Demonstrație de forță comună SUA-Coreea de Sud, după amenințările Phenianului. Bombardierele și avioanele care nu pot fi detectate
Bombardier strategic B-1B Lancer FOTO captură video YouTube

Coreea de Sud şi Statele Unite au efectuat miercuri, 1 februarie, manevre aeriene comune, în special cu un bombardier strategic american şi avioane de luptă furtive, care nu pot fi detectate de radare, ca răspuns la ameninţările din partea Coreei de Nord, a informat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, relatează AFP.

Avioanele au survolat Marea Galbenă, situată între Peninsula Coreeană şi China, în primele exerciţii de acest tip din acest an, a precizat agenţia, citând armata sud-coreeană.

Această demonstraţie de forţă survine după ce secretarul american al Apărării Lloyd Austin şi omologul său sud-coreean au anunţat o intensificare a acestor exerciţii şi o cooperare sporită în materie de securitate.

La manevre au participat un bombardier strategic B-1B, avioane de luptă furtive F-22 şi F-35B ale armatei aerului din SUA şi avioane de luptă F-35A ale armatei sud-coreene, potrivit sursei citate.

”Aceste exerciţii aeriene combinate demonstrează voinţa şi capacitatea Statelor Unite de a oferi un mijloc de descurajare extins, puternic şi credibil împotriva ameninţărilor nucleare şi balistice din Coreea de Nord”, a adăugat Yonhap, citând Ministerul Apărării.

#SUA Coreea de Sud exercitii militare, #amenintari, #Coreea de Nord , #SUA