Avertismentul șefului armatei SUA din Europa: forțele terestre ale Rusiei sunt mai mari decât erau la începutul invaziei din 2022

Vineri, 28 Aprilie 2023, ora 13:28
10601 citiri
Avertismentul șefului armatei SUA din Europa: forțele terestre ale Rusiei sunt mai mari decât erau la începutul invaziei din 2022
Christopher Cavoli, comandantul Comandamentului European al SUA/ FOTO: Fox News

Un general de top american a avertizat că, în ciuda pierderilor semnificative din Ucraina, forțele terestre ale Rusiei sunt mai mari decât erau la începutul invaziei din 2022, scrie Business Insider.

„Forța terestră rusă a fost oarecum degradată în acest conflict, deși este mai mare astăzi decât era la începutul războiului”, a declarat miercuri, 27 aprilie, generalul Christopher Cavoli, comandantul Comandamentului European al SUA, în Comisia pentru Apărare a Camerei Reprezentanților a SUA.

"Forțele aeriene au pierdut foarte puțin. Au pierdut 80 de avioane - au încă 1.000 de avioane de vânătoare și bombardiere. Marina a pierdut o navă", a adăugat el.

„O mare parte din armata rusă nu a fost afectată negativ de acest conflict”, a spus la începutul audierii Cavoli. El a adăugat că forțele submarine ale Rusiei au fost din ce în ce mai prezente în Atlantic.

De asemenea, Rusia a continuat să combine această putere militară cu atacurile cibernetice și manipularea aprovizionării globale cu energie, a spus Cavoli.

O evaluare din februarie a Institutului Internațional de Studii Strategice a spus că Rusia a pierdut aproximativ 40% din stocul său de tancuri de luptă de dinainte de război, în timp ce un raport din The Economist sugera că cererea sa de tancuri depășește capacitatea industriei milkitare ruse de a le produce.

Cavoli le-a mai spus parlamentarilor americani că „menținerea cursului” în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina este „foarte important”, adăugând că SUA au livrat suficiente arme pentru ca o contraofensivă ucraineană anticipată să fie efectuată.

În decembrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a semnalat că doreşte să crească forţele armate ruse la 1,5 milioane de oameni în 2023, inclusiv 695.000 de soldaţi contractuali.

De la începutul acestui an, Kremlinul a luat măsuri pentru a face recrutarea mai greu de evitat.

Eveniment Quarterly Report

Ucraina va primi mai mult ajutor militar de la UE. Promisiunea șefului diplomației europene făcută la Kiev
Ucraina va primi mai mult ajutor militar de la UE. Promisiunea șefului diplomației europene făcută la Kiev
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a promis duminică, 1 octombrie, la Kiev sporirea ajutorului militar al UE pentru a susţine Ucraina în războiul cu Rusia, după ce Congresul SUA a...
Marea Britanie trimite instructori militari în Ucraina
Marea Britanie trimite instructori militari în Ucraina
Guvernul de la Londra doreşte să trimită instructori militari în Ucraina, în plus faţă de antrenarea forţelor armate ucrainene în Marea Britanie sau în alte ţări occidentale, aşa cum...
#sua general, #Christopher Cavoli, #avertisment, #armata rusa, #pierderi, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina