Statele Unite pregătesc lovitura de grație pentru Kremlin: Sancțiuni personale împotriva lui Vladimir Putin

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 13:32
15871 citiri
Statele Unite pregătesc lovitura de grație pentru Kremlin: Sancțiuni personale împotriva lui Vladimir Putin
SUA pregătesc sancțiuni personale contra lui Putin FOTO: Vox

Statele Unite se pregătesc să dea o puternică lovitură Kremlinului, după ce miercuri, 12 ianuarie 2022, senatorii democrați au propus un proiect de lege, susținut și de administrația Biden, de instituire a unor sancțiuni împotriva oficialilor de rang înalt din Rusia, inclusiv a președintelui Vladimir Putin, în cazul unei agresiuni contra Ucrainei.

Mișcarea vine într-un moment în care discuțiile dintre Statele Unite și Rusia pentru detensionarea situației din apropierea Ucrainei sunt într-un impas. Astfel, oficialii de la Washington îl informează pe liderul de la Kremlin că averea sa, împreună cu sistemul bancar din Rusia, ar putea fi ținta unor noi sancțiuni, în cazul unui război cu vecinul său, potrivit Reuters.

Legislația propusă în Senatul american de douăzeci de democrați include prevederi care să contribuie la consolidarea securității Ucrainei și încurajează Statele Unite ”să ia în considerare toate măsurile disponibile și adecvate” pentru a se asigura că gazoductul Nord Stream 2 dintre Rusia și Germania, ”un instrument malign” al influenței Moscovei, nu va deveni operațional.

”Această legislație arată în mod absolut că Senatul Statelor Unite nu va sta cu mâinile în sân, în timp ce Kremlinul amenință cu o reinvazie a Ucrainei”, a spus senatorul democrat Robert Menendez, președintele Comisiei de relații externe a Senatului.

Rusia a adunat aproximativ 100.000 de soldați la granița cu Ucraina, iar Washington-ul încearcă să descurajeze Moscova să înceapă un coflict armat.

Un miliardar american aruncă bomba: Alarmă privind recesiunea mondială din 2022

În plus, proiectul propus în Senatul SUA de către democrați ar viza și companiile din Rusia care oferă sistemele securizate de tranzacții financiare, precum SWIFT, pe care băncile le folosesc în schimburile cu alte instituții de profil.

Peste 20 de democrați, inclusiv liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, au susținut proiectul de lege anunțat miercuri, a afirmat un purtător de cuvânt al lui Menedez.

Un director de la NASA anunță o veste mare pentru omenire: Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile VIDEO

Această inițiativă a senatorilor ”ar declanșa costuri severe pentru economia Rusiei”, dacă Moscova va recurge la o invazie în Ucraina, a spus un oficial din Consiliul de securitate națională al Casei Albe.

Eveniment Quarterly Report

Lovitura fatală pe care Erdogan o pregătește lui Putin. ”Ofensiva ucraineană ar putea salva pe toată lumea”
Lovitura fatală pe care Erdogan o pregătește lui Putin. ”Ofensiva ucraineană ar putea salva pe toată lumea”
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan este capabil să provoace o revoltă în Rusia dacă Ucraina eliberează Crimeea. Această opinie a fost exprimată de liderul opoziției ruse Viaceslav...
Filmare rară dintr-o vacanță a lui Vladimir Putin, la începutul anilor 90: Trening ieftin, votcă și pește VIDEO
Filmare rară dintr-o vacanță a lui Vladimir Putin, la începutul anilor 90: Trening ieftin, votcă și pește VIDEO
Un videoclip de arhivă din timpul vacanței dictatorului rus Vladimir Putin a fost filmat la începutul anilor 1990 și publicat acum pe internet. Filmarea a fost obținută de postată de...
#SUA sanctiuni Rusia, #SUA Rusia tensiuni, #Statele Unite Rusia, #Vladimir Putin, #sanctiuni SUA Rusia, #SWIFT , #Statele Unite