Cum au fost descoperiți doi americani care trimiteau Rusiei tehnologie din domeniul aviaţiei. Afaceri cu sume uriașe încasate de la Moscova

Vineri, 03 Martie 2023, ora 07:30
3834 citiri
Cum au fost descoperiți doi americani care trimiteau Rusiei tehnologie din domeniul aviaţiei. Afaceri cu sume uriașe încasate de la Moscova
După începerea războiului dus de Rusia în Ucraina, anul trecut, guvernul SUA a impus sancţiuni suplimentare livrărilor către Rusia FOTO Pixabay

Cyril Gregory Buyanovsky, în vârstă de 59 de ani, şi Douglas Robertson, de 55 de ani, sunt vizaţi de mai multe acuzaţii, inclusiv exportul de mărfuri controlate fără licenţă, falsificarea şi nedepunerea informaţiilor de export electronice şi contrabanda cu bunuri care încală legislaţia SUA.

Arestarea lor este cea mai recentă acţiune a task force-ului KleptoCapture al Departamentului de Justiţiei, alcătuit din procurori federali, anchetatori şi analişti, care a lucrat în ultimul an la o campanie mondială împotriva spălării de bani şi ocolirii sancţiunilor în sprijinul guvernulul rus. Munca acestuia a avut ca rezultat peste 30 de puneri sub acuzare ale unor suporteri ai Kremlinului şi ai armatei ruse, potrivit Departamentului de Justiţie.

Compania celor doi, KanRus Trading Company, cu sediul în SUA, a vândut şi a instalat echipamente electronice occidentale pentru avioane, potrivit procurorilor, şi ar fi vândut echipamente unor companii ruseşti, asigurând servicii de reparaţie pentru aeronave ruseşti. Procurorii susţin că, pentru a ocoli sancţiunile SUA, Buyanovsky şi Robertson au ascuns cine sunt clienţii lor, au minţit în privinţa costurilor produselor şi au fost plătiţi prin conturi bancare străine.

După începerea războiului dus de Rusia în Ucraina, anul trecut, guvernul SUA a impus sancţiuni suplimentare livrărilor către Rusia. Buyanovsky şi Robertson au discutat despre opţiunile lor pentru a continua să facă livrări către cel puţin un client din Rusia, afirmă procurorii, inclusiv prin a trimite marfa prin ţări terţe.

Un transport KanRus din februarie 2022 a fost marcat de Departamentul de Comerţ întrucât nu avea licenţa corespunzătoare, potrivit acuzaţiilor.

La scurt timp după aceea, Robertson, care este pilot comercial, i-ar fi spus unui client din Rusia că ”lucrurile sunt complicate în SUA” şi că facturile trebuie să fie mai mici de 50.000 de dolari pentru că altfel ar implica ”mai multă birocraţie şi vizibilitate”, adăugând că ”acesta nu este momentul pentru vreuna dintre ele”. Un transport către acel client rus a fost trimis ulterior prin Laos, afirmă procurorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia expulzează un diplomat austriac ca răspuns la o acțiune similară luată de Viena. „Măsurile noastre nu se vor opri aici”
Rusia expulzează un diplomat austriac ca răspuns la o acțiune similară luată de Viena. „Măsurile noastre nu se vor opri aici”
Rusia a anunţat joi, 11 aprilie, expulzarea unui diplomat de la ambasada Austriei din Moscova, ca răspuns la o măsură similară luată de autorităţile de la Viena, relatează EFE....
De ce Occidentul nu va putea să rupă alianța dintre Rusia și China ANALIZĂ
De ce Occidentul nu va putea să rupă alianța dintre Rusia și China ANALIZĂ
Este posibil ca Moscova și Beijingul să nu semneze niciodată o alianță oficială, dar dezvoltarea relației lor va influența tot mai mult lumea și va provoca Occidentul. Acum un deceniu,...
#SUA, #cetateni americani, #sanctiuni Rusia, #Rusia , #SUA