Ambasadorul României în Statele Unite, despre standul de promovare de la târgul de turism din New York: „E scandalos și rușinos”

Marti, 19 Aprilie 2022, ora 09:43
4207 citiri
Ambasadorul României în Statele Unite, despre standul de promovare de la târgul de turism din New York: „E scandalos și rușinos”
Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru FOTO Facebook/Andrei Muraru

​Ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, a avut o primă reacție în scandalul iscat de modul în care a arătat standul României la târgul de turism din New York.

„​Este scandalos și ruşinos. N-am văzut nicio demisie şi nici o asumare a răspunderii. Nu este posibil ca lucrurile să rămână aşa. Cine a organizat participarea la târg trebuie să răspundă la întrebarea cine se face vinovat şi să ia măsuri. Altfel, astfel de situaţii se pot repeta", a declarat Andrei Muraru pentru HotNews.ro.

O fotografie (ștearsă între timp) postată pe pagina de Facebook a Consulatului General al României din New York arată modul în care România s-a prezentat la un târg internațional de turism din New York.

Fotografia care arată modul în care americanii sunt invitați să viziteze „Grădina Carpaților” a stârnit revoltă în mediul online, atât din partea unor persoane publice, cât și a oamenilor simpli.

Ministerul Turismului a reacționat printr-un drept la replică arătând că participarea României la târgul de la New York a costat aproape 8000 de dolari.

“Participarea la târgul de turism de la New York, cu pachet de bază, a fost inclusă în lista manifestărilor expoziționale internaționale pentru anul curent. Documentul a fost întocmit și agreat în cadrul consultărilor desfășurate la sediul instituției cu reprezentanții asociațiilor, federațiilor și patronatelor de profil, iar ulterior aprobat prin ordinul ministrului antreprenoriatului și turismului nr. 80/27.01.2022.

Amenajarea standard, oferită de organizatorul Travel and Adventure Show țării noastre și tuturor celorlalți expozanți care au optat pentru această ofertă, constă în decor format din pânză de culoare neagră, amplasată pe pereții despărțitori și pe mese, și afișaj de țară, fiind specifică manifestării expoziționale din New York de mai bine de 20 de ani.

Respectiv, acest tip de amenajare a fost întâlnită și la edițiile anterioare, iar ministerul a plătit anul acesta suma de 7.990 dolari. Din 200 de expozanți, peste 90% au optat pentru organizarea standului în formatul precizat anterior, pus la dispoziție de organizator”, a transmis ministerul.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Reacția ambasadorului rus la Washington după ultimele sancțiuni impuse Rusiei de SUA
Reacția ambasadorului rus la Washington după ultimele sancțiuni impuse Rusiei de SUA
Cele circa 500 de noi sancţiuni împotriva Rusiei, anunţate vineri de Statele Unite, urmăresc să creeze disensiuni între cetăţenii ruşi înaintea alegerilor prezidenţiale din martie, a...
Femeie însărcinată, otrăvită de soț pentru a-i induce avortul. Cum și-a dat seama de planul diabolic
Femeie însărcinată, otrăvită de soț pentru a-i induce avortul. Cum și-a dat seama de planul diabolic
O femeie din Texas, SUA, a descoperit cu ajutorul unui detectiv particular că soțul ei a otrăvit-o în mod repetat pentru a induce avortul celui de-al treilea copil al cuplului. Statul american...
#SUA, #ambasador, #andrei muraru , #eveniment