Avertismentul autorităților sanitare din SUA referitor la noul vaccin anti-COVID de la Pfizer

Sambata, 14 Ianuarie 2023, ora 10:07
8406 citiri
Avertismentul autorităților sanitare din SUA referitor la noul vaccin anti-COVID de la Pfizer
Autoritățile sanitare din SUA au lansat un avertisment cu privire la vaccinul Pfizer FOTO Ro Vaccinare

Un sistem de monitorizare a siguranţei a semnalat că varianta actualizată a vaccinului anti-COVID-19 al producătorului american de medicamente Pfizer Inc (PFE.N) şi partenerului german BioNTech ar putea fi legată de un tip de accident vascular cerebral la vârstnici, potrivit datelor preliminare analizate de autorităţile sanitare din SUA, relatează Reuters.

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) şi Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) au declarat vineri că o bază de date CDC referitoare la vaccin a relevat o posibilă problemă de siguranţă, persoanele de peste 65 de ani sunt mai predispuse la un accident vascular cerebral ischemic în intervalul de 21 de zile după administrarea vaccinului bivalent Pfizer/BioNTech, comparativ cu zilele 22-44.

Un accident vascular cerebral ischemic, cunoscut şi sub numele de ischemie cerebrală, este cauzat de blocajele arterelor care transportă sânge la creier.

FDA şi CDC au spus că alte studii ample, sistemul CDC de raportare a reacţiilor adverse generate de vaccin, bazele de date ale altor ţări şi bazele de date ale Pfizer-BioNTech nu au semnalat această problemă de siguranţă, adăugând că sunt necesare mai multe investigaţii.

„Deşi totalitatea datelor sugerează în prezent că este foarte puţin probabil ca semnalul din VSD (Vaccine Safety Datalink) să reprezinte un adevărat risc clinic, credem că este important să facem publice aceste informaţii”, au spus autorităţile sanitare.

Pfizer şi BioNTech au transmis într-o declaraţie că au fost avertizate cu privire la informaţii privind accidente vasculare cerebrale ischemice la persoanele de 65 de ani şi peste, după vaccinarea cu varianta actualizată a vaccinului.

„Nici Pfizer şi BioNTech, nici CDC sau FDA nu au observat constatări similare în numeroase alte sisteme de monitorizare din SUA şi la nivel global şi nu există dovezi care să ducă la concluziia că accidentul vascular cerebral ischemic este asociat cu utilizarea vaccinurilor COVID-19”, au adăugat companiile.

Quarterly Report - Editia 4

Vacanțe de neuitat. Cele mai frumoase 10 destinații pentru relaxare. „Surpriza” de pe primul loc
Vacanțe de neuitat. Cele mai frumoase 10 destinații pentru relaxare. „Surpriza” de pe primul loc
Cele mai frumoase destinații pentru vacanțe au fost stabilite de Forumul Economic Mondial. Principalele criterii pentru topul celor mai bune țări de vizitat au fost: infrastructura, resursele...
Cel mai periculos oraș din lume este plin de cadavre „mâncate de porci”. Familiile nu au curaj să iasă să le ridice și să le îngroape
Cel mai periculos oraș din lume este plin de cadavre „mâncate de porci”. Familiile nu au curaj să iasă să le ridice și să le îngroape
Străzile capitalei Haiti, acum cel mai periculos oraș din lume, sunt presărate cu corpuri umane care au fost mâncate de animale. Porcii și câinii sălbatici se hrănesc cu cadavre deoarece...
#SUA, #coronavirus, #vaccinare, #covid , #vaccin covid