Solicitanții de azil din SUA, instrument de șantaj pentru politicieni. „Pe lângă Washington DC, New York City este destinația ideală pentru acești migranți"

Luni, 08 August 2022, ora 22:52
1957 citiri
Solicitanții de azil din SUA, instrument de șantaj pentru politicieni. „Pe lângă Washington DC, New York City este destinația ideală pentru acești migranți"
Migrantii din Texas sunt trimisi cu autocarele la New York, in semn de protest fata de politica administratiei Biden FOTO Captura video NBC News

Primarul New York-ului Eric Adams l-a condamnat duminică, 7 august, pe guvernatorul Texasului Greg Abbott pentru că a trimis autobuze pline cu solicitanți de azil în metropola americană.

„Este îngrozitor, când te gândești la ceea ce face guvernatorul”, a spus Adams într-o vizită de dimineață la terminalul de autobuz al Autorității Portuare, unde a întâmpinat un autocar care transporta migranți.

Guvernatorul republican din Texas a anunțat vineri, 5 august, că trimite autobuze cu migranți în oraș. Adams, un democrat moderat, acuză de săptămâni întregi că statul trimite solicitanți de azil la New York și copleșește spațiile pentru persoane fără adăpost din oraș, dar Abbott a negat anterior acest lucru.

Adams a spus că migranții au fost forțați să urce în autobuze – chiar dacă doreau să meargă în alte destinații decât New York. Unora li s-a spus în mod fals că vor fi duși la destinația dorită, doar pentru a se trezi la New York, a spus el, potrivit Politico.

„Unele dintre familii au vrut să meargă în alte locații și nu au avut voie să facă acest lucru. Au fost forțați să urce în autobuz”, a spus Adams. „Scopul nostru este să aflăm imediat nevoile fiecărei familii și să le oferim asistența pe care și-o doresc”.

Administrația orașului a estimat, săptămâna trecută, că 4.000 de solicitanți de azil au intrat în sistemul său de adăposturi de la sfârșitul lunii mai.

Abbott a ordonat Diviziei de Management al Urgențelor din Texas să închirieze autobuze pentru a transporta migranții din Texas atât la New York, cât și la Washington DC, unde au fost trimise mii de persoane încă din aprilie.

„Din cauza refuzului continuu al președintelui Biden de a recunoaște criza provocată de politicile sale de frontieră deschisă, statul Texas a trebuit să ia măsuri fără precedent pentru a menține comunitățile noastre în siguranță”, a spus Abbott într-un comunicat.

„Pe lângă Washington DC, New York City este destinația ideală pentru acești migranți, care pot primi abundența de servicii și locuințe cu care primarul Eric Adams s-a lăudat în orașul sanctuar”, se arată în comunicat. „Sper că își va îndeplini promisiunea de a-i primi pe toți migranții cu brațele deschise, astfel încât orașele noastre de graniță depășite și copleșite să poată găsi alinare”.

Paisprezece persoane au fost lăsate la stația de autobuz duminică dimineață, după trei zile de călătorie. Adams a spus că oficialii se așteptau ca 40 de persoane să fie în autobuz, dar alții par să fi coborât în ​​alte stații de-a lungul rutei.

„Este de neimaginat ceea ce a făcut guvernatorul Texasului, când te gândești la această țară, o țară care a fost întotdeauna deschisă celor care fugeau de persecuție”, a spus Adams. „Întotdeauna i-am primit bine. Și acest guvernator nu face asta în Texas. Dar vom da tonul potrivit de a fi aici pentru aceste familii”.

Migranții care doresc să rămână în New York vor fi plasați în adăposturi, dacă este necesar, în timp ce voluntarii vor încerca să îi ajute pe cei care doresc să călătorească în alte orașe unde îi așteaptă membri ai familiei.

Adams și-a repetat pledoaria pentru ajutor federal pentru a face față afluxului de solicitanți de azil. „Avem nevoie de ajutor și luăm legătura cu guvernul federal pentru a le spune că avem nevoie de ajutor”, a spus el. „Vom trece peste asta”.

Abbott i-a invitat recent pe Adams și pe primarul Washington DC Muriel Bowser la granița de sud - o invitație pe care Adams a refuzat-o.

Citește și:
Amenințată de SUA cu ”consecințe catastrofale”, Rusia lui Putin a dat răspunsul oficial
Amenințată de SUA cu ”consecințe catastrofale”, Rusia lui Putin a dat răspunsul oficial
Statele Unite au avertizat duminică în legătură cu "consecinţele catastrofale" în cazul în care Moscova ar folosi arme nucleare în Ucraina, după ce ministrul rus de externe a declarat că...
Putin i-a acordat cetățenia rusă fostului angajat al CIA Edward Snowden, acuzat de spionaj în SUA
Putin i-a acordat cetățenia rusă fostului angajat al CIA Edward Snowden, acuzat de spionaj în SUA
Preşedintele rus Vladimir Putin i-a acordat cetăţenie rusă avertizorului de integritate şi subcontractor al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden, relatează AFP. Snowden s-a...