Schimbare majoră în SUA privind certificarea avioanelor, după două prăbușiri. Catastrofele au dus la moartea a 346 de persoane

Joi, 30 Noiembrie 2023, ora 09:56
3142 citiri
Schimbare majoră în SUA privind certificarea avioanelor, după două prăbușiri. Catastrofele au dus la moartea a 346 de persoane
Boeing 737 MAX FOTO Twitter

O nouă politică de certificare a aeronavelor adoptată de Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) din SUA, care impune ca modificările cheie în designul controlului zborului, cum ar fi sistemul implicat în prăbuşirea a două avioane Boeing 737 MAX în 2018 şi 2019, să fie considerate vitale.

La sfârşitul anului 2020, Congresul a adoptat o legislaţie cuprinzătoare pentru a reforma modul în care FAA certifică noile avioane, cerând producătorilor să dezvăluie FAA anumite informaţii critice pentru siguranţă, inclusiv informaţii despre sistemele care manipulează controalele de zbor fără intervenţia directă a pilotului sau comenzile, după accidentele care au ucis 346 de persoane, transmite Reuters.

FAA a declarat că emite, de asemenea, îndrumări suplimentare pentru producătorii de avioane cu privire la modul de identificare a informaţiilor critice pentru siguranţă şi a spus că ambii paşi noi vor ”îmbunătăţi siguranţa certificării aeronavei”.

Boeing nu a dezvăluit FAA detalii cheie ale unui sistem de siguranţă numit MCAS, care a fost legat de ambele accidente mortale şi conceput pentru a ajuta la contracararea tendinţei MAX de a se ridica.

Boeing a spus că continuă ”să lucreze în mod transparent cu FAA pentru a ne asigura că îndeplinim în continuare toate cerinţele în procesul de certificare”.

Airbus nu a comentat imediat.

Un raport al Camerei Reprezentanţilor spune că Boeing nu a reuşit să clasifice MCAS ca sistem critic pentru siguranţă, ceea ce ar fi atras un control mai mare al FAA în timpul procesului de certificare şi a spus că ”FAA a eşuat în supravegherea Boeing şi certificarea aeronavei”.

Accidentele, care au costat Boeing mai mult de 20 de miliarde de dolari în compensaţii, costuri de producţie şi amenzi, au dus la consemnarea la sol timp de 20 de luni a celui mai bine vândut avion.

FAA încă se gândeşte dacă să certifice două variante suplimentare ale MAX – un MAX 7 mai mic şi un MAX 10, mai mare.

FAA a declarat în iulie că va stabili etape în timpul certificării pentru a ajuta la ”evaluarea dacă orice modificări de proiectare a sistemelor avioanelor ar trebui să fie considerate noi sau neobişnuite şi, prin urmare, necesită un control suplimentar”.

Anul trecut, FAA a acordat Boeing o prelungire mai scurtă a programului de conformitate cu reglementările decât a cerut producătorul de avioane, astfel încât să se poată asigura că compania implementează ”îmbunătăţirile necesare”.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Panică într-un avion de pasageri. Un bărbat a încercat să deschidă o ușă în timpul zborului VIDEO
Panică într-un avion de pasageri. Un bărbat a încercat să deschidă o ușă în timpul zborului VIDEO
Un avion al companiei American Airlines cu destinaţia Chicago s-a întors pe aeroportul de unde a decolat din statul american New Mexico, după ce unul dintre pasageri a încercat să deschidă...
Poliția americană, în centrul unui nou scandal. Un bărbat care ținea în mână o furculiță de plastic, împușcat mortal VIDEO
Poliția americană, în centrul unui nou scandal. Un bărbat care ținea în mână o furculiță de plastic, împușcat mortal VIDEO
Departamentul de poliţie din Los Angeles a publicat o înregistrare video a unei intervenţii care a dus la moartea unui bărbat care ţinea în mână o furculiţă de plastic, după o...
#SUA, #boeing 737 MAX, #aeronave, #politica, #accidente aeriene , #SUA