Premieră în istoria SUA. Cine ar putea fi prima femeie de culoare numită la Curtea Supremă

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 21:26
2145 citiri
Premieră în istoria SUA. Cine ar putea fi prima femeie de culoare numită la Curtea Supremă
Magistrata Ketanji Brown Jackson, de la Curtea de apel federală de la Washington, ar putea fi numită la Curtea Supremă a SUA FOTO Wikipedia

Președintele SUA, Joe Biden, a confirmat joi, 27 ianuarie, că înlocuitoarea judecătorului în exerciţiu Stephen Breyer de la Curtea Supremă va fi o femeie de culoare, o premieră în istoria țării.

Preşedintele democrat, care a făcut această promisiune în timpul campaniei sale, a precizat că are două certitudini: ”Persoana pe care o voi numi va avea calificări, o personalitate, o experienţă şi o integritate extraordinare. Şi această persoană va fi prima femeie de culoare numită la Curtea Supremă”.

Judecătorul progresist Stephen Breyer se va retrage de la Curtea Supremă a SUA la sfârşitul lui iunie, au relatat miercuri media americane preluate de Reuters şi AFP.

Magistratul în vârstă de 83 de ani va pune astfel capăt unui mandat de aproape 28 de ani între cei nouă judecători ai influentei instanţe americane, al căror decan de vârstă este în acest moment.

Biden a promis că, dacă va avea ocazia, va numi o judecătoare de culoare la Curtea Supremă. Între numele vehiculate se numără magistrata Ketanji Brown Jackson, de la Curtea de apel federală de la Washington.

#SUA, #curtea suprema, #Joe Biden, #premiera SUA, #femeie de culoare, #Ketanji Brown Jackson , #SUA