Donald Trump, huiduit și apostrofat la Convenția națională a libertarienilor

Duminica, 26 Mai 2024, ora 12:50
4368 citiri
Donald Trump, huiduit și apostrofat la Convenția națională a libertarienilor
Donald Trump la onvenția libertarienilor/ FOTO:vpm.org

Donald Trump, candidatul republicanilor la președinția SUA, a fost huiduit și apostrofat de mulți dintre cei prezenți la Convenția națională libertariană de sâmbătă seara, 25 mai.

Aceasta este o schimbare marcantă față de adulația pe care o primește la mitinguri din partea susținătorilor săi loiali, scrie Reuters.

Libertarienii, care cred în guvernarea limitată și în libertatea individuală, îi reproșează republicanului Trump că a grăbit crearea unui vaccin COVID-19 atunci când era președinte și că nu a făcut mai mult pentru a opri restricțiile de sănătate publică asupra celor nevaccinați în timpul pandemiei.

Când Trump a urcat pe scena din Washington, a fost huiduit puternic. O parte mai mică a mulțimii, susținătorii lui Trump, l-a aplaudat.

Cu puțin timp înainte de apariția sa, un membru al Partidului Libertarienilor a strigat: "Donald Trump ar fi trebuit să primească un glonț!".

Biden a refuzat invitația

„Dacă nu eram libertarian, sunt acum”, a spus Trump. El a denunțat administrația președintelui Joe Biden și colegii democrați ai acestuia ca făcând parte dintr-o „ascensiune a fascismului de stânga”. Trump încearcă să facă apel la libertarieni, care au mai multe în comun cu pozițiile politice republicane decât cu democrații în diverse chestiuni, inclusiv taxele și dimensiunea guvernului.

El a mai spus mulțimii că „nu ar trebui să ne luptăm între noi” și a cerut libertarienilor să lucreze cu el pentru a-l învinge pe Biden, un apel care a fost primit cu multe huiduieli, deși marea majoritate din mulțime se opune cu înverșunare lui Biden și administrației sale. Libertarienii au strâns doar 1,2% din voturile naționale în 2020, echivalentul a aproximativ 1,8 milioane de voturi, dar alegerile din noiembrie ar putea fi decise cu doar zeci de mii de voturi în câteva state decisive, așa că Trump încearcă să-și asigure susținerea acestora.

Apariția lui Trump la adunarea libertariană, neobișnuită pentru un candidat republican la Casa Albă, semnalează, de asemenea, cât de serios iau republicanii amenințarea candidatului independent Robert F. Kennedy Jr., care se opune vaccinurilor și care a vorbit la convenție vineri.

Trump și-a intensificat atacurile la adresa lui Kennedy, numindu-l recent un „fals” susținător anti-vaccin. Sondajele de opinie sugerează că Kennedy va atrage voturile atât de la Trump, cât și de la Biden, dar nu este încă clar care dintre candidați va fi afectat mai mult de candidatura lui Kennedy la Casa Albă. Organizatorii Partidului Libertarian au spus că Biden a fost și el invitat să vorbească la convenție, dar el a refuzat să participe.

"Partidul Libertarian poate face o mare diferență. Dacă ne unim vom fi de neoprit", a spus Trump într-un amestec de aplauze și batjocuri. Trump a mai spus că este un „libertarian fără să încerce măcar să fie unul” și că Partidul Libertarian ar trebui să-l susțină, o altă idee întâmpinată de huiduieli și batjocuri. Nedescurajat, Trump s-a angajat să aducă un libertarian în cabinetul său dacă va câștiga alegerile, propunere întâmpinată de strigăte de tipul „prostii!”.

Trump a primit aplauze puternice pentru o promisiune. Libertarienii sunt solidari cu Ross Ulbricht, care execută o condamnare pe viață pentru crearea și operarea site-ului Silk Road, care permitea utilizatorilor să cumpere și să vândă în secret droguri și alte produse ilegale.

Libertarienii consideră că sentința din 2015 a lui Ulbricht reprezintă o depășire a limitelor guvernamentale și judiciare. În fața unei mulțimi care ținea pancarte cu "Free Ross", Trump a promis să comute pedeapsa lui Ulbricht dacă recâștigă Casa Albă.

Dacă ajunge președinte, Donald Trump poate rezilia acordul bilateral de securitate semnat de Biden cu Ucraina
Dacă ajunge președinte, Donald Trump poate rezilia acordul bilateral de securitate semnat de Biden cu Ucraina
Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, poate rezilia acordul de securitate, care a fost semnat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și de actualul președinte al Statelor...
Rusia conduce un grup de adversari ai Americii care încearcă să influențeze prezidențialele din SUA
Rusia conduce un grup de adversari ai Americii care încearcă să influențeze prezidențialele din SUA
Rusia conduce un grup de adversari ai Statelor Unite care încearcă să influențeze alegerile prezidențiale din această țară. Pentru a face acest lucru, se folosește de firme plătite și de...
#SUA, #alegeri prezidentiale, #conventia libertarienilor, #Donald Trump, #Huiduieli , #alegeri SUA
  1. Prezența militară americană în Europa va fi redusă. Semnele de întrebare ridicate de viitorul militar al țărilor UE
  2. Dezvăluire Reuters: Campanie secretă anti-vaccinare dusă de SUA pentru a submina China, în timpul pandemiei
  3. Mașină făcută scrum într-o localitate din Cluj. Care a fost cauza incendiului
  4. Războiul dronelor. Cum i-au venit de hac dronele rusești temutei Baba Iaga a Ucrainei
  5. Accident tragic în Prahova: O femeie de 39 de ani a murit și alte patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite
  6. Atac ucrainean masiv, cu 70 de drone, asupra unei baze aeriene rusești din Morozovsk
  7. Parisul va testa taxiurile zburătoare în timpul Jocurilor Olimpice. ”Este un progres tehnologic care ar putea fi util”
  8. Zeci de persoane au stat minute bune blocate cu capul în jos, într-un parc de distracții din SUA VIDEO
  9. Protest cu 250.000 de oameni în Franța împotriva extremei drepte, aflată în ascensiune înaintea alegerilor generale VIDEO
  10. „Trage și fugi“. Războiul din Ucraina inaugurează o nouă eră, cea a unui tip de armament extrem de mobil