Reuters: Casa Albă este pregătită pentru compromisuri privind migrația ilegală. Cum poate fi salvat ajutorul dat Ucrainei și Israelului

Sambata, 09 Decembrie 2023, ora 00:55
2832 citiri
Reuters: Casa Albă este pregătită pentru compromisuri privind migrația ilegală. Cum poate fi salvat ajutorul dat Ucrainei și Israelului
Migranți lângă zidul ce desparte Mexciul de SUA FOTO / Twitter Luke Slywaker via KUSINews

Administrația președintelui american Joe Biden ia în considerare impunerea unor noi limite ale numărului de solicitanți de azil și modificări ale procesului de deportare pentru a asigura un nou ajutor pentru Ucraina și Israel în proiectul de lege de finanțare suplimentară, relatează Reuters, citând o sursă.

Cu doar o săptămână înainte de vacanța de Crăciun, Casa Albă și Congresul încearcă să ajungă la un compromis care să ofere ajutor militar celor doi aliați, în timp ce stopează migrația ilegală peste granița dintre SUA și Mexic.

Anterior, republicanii au refuzat să aprobe o creștere a finanțării pentru Ucraina, punând drept condiție măsuri suplimentare pentru reducerea numărului record de migranți care încearcă să treacă ilegal granița SUA.

Președintele Joe Biden a spus că este gata să facă concesii semnificative privind securitatea frontierei. O sursă anonimă familiarizată cu această chestiune a declarat pentru Reuters că administrația este deschisă să ridice standardele pentru verificarea inițială a solicitanților de azil.

Potrivit sursei, Casa Albă ia în considerare, de asemenea, o versiune a prevederii „țării terțe sigure” care ar refuza azilul migranților care trec printr-o altă țară în drum spre Statele Unite.

Un alt posibil punct de acord ar putea fi extinderea procesului de deportare accelerată, cunoscut sub numele de „expulzare rapidă”. Potrivit sursei, acest organism va funcționa în toată țara, nu doar la frontieră.

Sursa a adăugat că un grup bipartizan de senatori care încearcă să ajungă la un acord discută și limitarea cererilor de azil. Poziția administrației Biden cu privire la o astfel de restricție rămâne neclară.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Angelo Fernandez, a spus că Biden a spus clar că este deschis la compromis.

Senatorul democrat Chris Coons a declarat joi, 7 decembrie, că diferențele dintre partidul său și republicani rămân „semnificative în principiu”, dar și-a exprimat optimismul că s-ar putea găsi un teren comun.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karin Jean-Pierre, i-a criticat pe republicani în timpul unei conferințe de presă de joi.

„Se joacă cu securitatea noastră națională”, a spus ea.

Senatorul republican Tom Tillis a declarat reporterilor că orice propunere ar trebui să reducă imigrația ilegală la cel puțin jumătate și că nu știe dacă se poate ajunge la un acord înainte de Crăciun.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Statele Unite apreciază negocierile „constructive” dintre Israel și Hamas: „Aceste discuţii merg bine”
Statele Unite apreciază negocierile „constructive” dintre Israel și Hamas: „Aceste discuţii merg bine”
Există tot mai multe semne de progres în negocierile pentru încetarea focului în Fâşia Gaza şi schimbul de ostatici, a declarat joi directorul de comunicare al Consiliului Naţional de...
Casa Albă: Rusia trebuie să-i dea trupul neînsuflețit al lui Navalnîi mamei sale, ”să-i aducă omagiul cuvenit”
Casa Albă: Rusia trebuie să-i dea trupul neînsuflețit al lui Navalnîi mamei sale, ”să-i aducă omagiul cuvenit”
Mama opozantului rus Aleksei Navalnîi, decedat la 16 februarie într-o colonie penitenciară din regiunea arctică rusă, "trebuie să poată recupera cadavrul fiului ei şi să-i aducă omagiul...
#SUA, #Casa Alba, #congres, #compormis, #migratie, #azil, #ajutor, #Ucraina, #Israel , #Razboi Ucraina