Cum și-a pierdut din valoare diploma de facultate. Aproape jumătate dintre companiile americane elimină cerințele privind studiile superioare

Joi, 30 Noiembrie 2023, ora 20:27
8197 citiri
Cum și-a pierdut din valoare diploma de facultate. Aproape jumătate dintre companiile americane elimină cerințele privind studiile superioare
Diploma de licență nu arată și competențele deținătorilor/ FOTO: utep.edu

Aproape jumătate dintre companiile din SUA intenționează să elimine anul viitor cerințele de deținere a unei diplome de licență pentru unele posturi, a arătat un nou sondaj citat de Daily Mail.

Iar 55 la sută au spus că au eliminat deja cerințele de diplomă în acest an, conform unui sondaj Intelligent.com efectuat la 800 de angajatori din SUA, realizat în noiembrie.

Sondajul a fost realizat după ce companii precum Walmart, IBM, Accenture, Bank of America și Google au anunțat planuri similare.

De exemplu, Accenture a lansat un program de ucenicie în 2016 prin care de atunci a angajat 1.200 de persoane, a informat CNBC.

Aproximativ 80% dintre acești oameni s-au alăturat companiei fără o diplomă de facultate de patru ani.

La începutul acestui an, compania și-a extins programul cu scopul de a ocupa 20 la sută din posturile sale entry-level din SUA.

„Acreditările educaționale ale unei persoane nu sunt singurii indicatori ai succesului, așa că am avansat în abordarea angajării pentru a ne concentra pe abilități, experiențe și potențial”, a declarat directorul general al Accenture America de Nord, Jimmy Etheredge.

În octombrie, Walmart a eliminat diplomele universitare ca o cerință pentru sute dintre posturile sale corporative, spunând că va scăpa de „barierele inutile” care împiedică avansarea în carieră.

Acesta a spus că solicitanții de locuri de muncă vor începe să vadă fișele postului actualizate anul viitor.

În special, a spus că va renunța la necesitatea unei diplome universitare dacă candidații pot demonstra că au dobândit abilitățile necesare printr-o experiență anterioară alternativă.

„Deși diplomele ar trebui să facă parte din ecuație și, în unele cazuri, chiar necesare, există multe roluri în care o diplomă este pur și simplu inutilă, inclusiv la sediul corporativ”, se arată într-o postare pe blog a retailerului.

Dar, în timp ce unele companii par să fie vârful de lance a mișcării, cele care nu au făcut modificări până acum par mai puțin probabil să facă acest lucru în viitor.

Dintre companiile care nu au eliminat cerințele privind diplomele de licență în 2023, doar 9% au declarat că anticipează să facă acest lucru anul viitor.

În cadrul sondajului, angajatorii au fost întrebați, de asemenea, pentru ce tipuri de posturi ar fi cel mai probabil să elimine cerințele privind diplomele de licență.

Dintre cei 55 la sută care au eliminat cerințele de licență, 70 la sută au făcut acest lucru pentru posturi fără experiență, 61 la sută pentru posturi cu experiență medie și 45 la sută pentru rolurile de senior.

Iar din cei 95 la sută dintre angajatorii care au cerințe de licență, 24 la sută solicită aceste diplome pentru trei sferturi din locurile lor de muncă și 27 la sută spun că au nevoie de o diplomă pentru aproximativ jumătate din posturi.

Un raport publicat de institutul Burning Glass anul trecut a descris tendința de creștere a reducerii diplomelor ca o cerință drept „un pas esențial în reducerea inechității pe piața muncii americană”.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Polonia va dezvolta un program de arme nucleare, dacă SUA refuză să ajute Ucraina. Avertismentul șefului diplomației de la Varșovia
Polonia va dezvolta un program de arme nucleare, dacă SUA refuză să ajute Ucraina. Avertismentul șefului diplomației de la Varșovia
Șeful diplomației poloneze, Radoslav Sikorsky, crede că Washingtonul își va dezamăgi aliații dacă nu continuă să ajute Ucraina. Însă membrii UE vor putea, cu siguranță, să predea...
Donald Trump condamnat să plătească 454 de milioane de dolari amendă într-un dosar de fraudă financiară
Donald Trump condamnat să plătească 454 de milioane de dolari amendă într-un dosar de fraudă financiară
Un judecător din New York i-a ordonat vineri oficial lui Donald Trump să plătească 454 de milioane de dolari, inclusiv dobândă, o decizie care îi va oferi fostului preşedinte o lună pentru...
#SUA, #diplome licenta, #companii, #job, #facultate, #experienta, #competente , #SUA