Dacă Donald Trump ajunge la Casa Albă „da undă verde” distrugerii Ucrainei de către Putin, susține un fost șef al CIA

Miercuri, 10 Aprilie 2024, ora 20:42
2843 citiri
Dacă Donald Trump ajunge la Casa Albă „da undă verde” distrugerii Ucrainei de către Putin, susține un fost șef al CIA
John Bernnan, fost șef CIA/ FOTO: PBS

Fostul director CIA, John Brennan, spune că este „îngrijorat” de o posibilă a doua președinție a lui Donald Trump – și se teme că aceasta ar putea reprezenta un dezastru pentru Europa, scrie The Daily Mail. John Brennan, care a ocupat funcția de șef al serviciului de informații până în 2017, spune că este „îngrijorat” de datele sondajelor care indică o cursă strânsă între Trump și rivalul democrat Joe Biden.

Reamintindu-și o întâlnire cu republicanul în timpul ultimului său mandat, Brennan a spus că Trump „nu era calificat nici atunci și nu este calificat acum” să conducă țara. El evidențiază relația NATO - SUA ca un domeniu care ar putea avea de suferit. Membrii importanți ai GOP au cerut o reevaluare a finanțării Ucrainei, deoarece Washingtonul a furnizat deja aproximativ 75 de miliarde de dolari. Iar fostul șef al spionajului american a spus că se teme că Trump ar putea reduce cu totul finanțarea.

Brennan a ilustrat modul în care Trump ar putea dezactiva efortul de război al Ucrainei, instruindu-i pe oficialii americani din domeniul serviciilor de informații să înceteze să-și mai ajute omologii, pe lângă reducerea ajutorului.

„Iar asta i-ar da undă verde lui Vladimir Putin să încerce să aproape înghită Ucraina. Și, din păcate, cred că asta îl va încuraja pe Vladimir Putin să privească flămând spre restul Europei“, a spus Brennan.

Viitorul Ucrainei și al Europei este mai sigur dacă Joe Biden este ales. Dacă Donald Trump este ales, asta schimbă totul și vor apărea întrebări serioase cu privire la voința Statelor Unite de a rezista în fața agresiunii rusești în viitor“.

Brennan, care a fost eliberat din funcție la scurt timp după ce Trump a preluat mandatul în 2017, a continuat spunând că favoritul republican nu înțelege importanța NATO.

„Am putut vedea în special că el nu a înțeles importanța relațiilor Statelor Unite cu aliații și partenerii noștri străini. El are puțină recunoaștere pentru relația transatlantică, pentru NATO“.

De asemenea, Brennan a adus în discuție vârsta președintelui Joe Biden și recentele gafe, dar a spus că recentul discurs despre starea Uniunii a risipit orice temeri legate de competența sa mentală.

Fostul director al CIA a continuat spunând că Biden este "din ce în ce mai frustrat și din ce în ce mai puțin tolerant față de agresiunea militară israeliană din Gaza" și a afirmat că va face presiuni asupra guvernului Netanyahu pentru a căuta un acord de pace.

„Prea mulți palestinieni nevinovați au fost uciși sau răniți în acest conflict“, a spus Brennan.

Brennan s-a declarat „îngrozit“ de republicanii „necinstiți“ care continuă să-l susțină pe Trump în pofida retoricii sale violente și dezbinătoare.

„Din păcate, Donald Trump și unii dintre susținătorii săi continuă să folosească un limbaj care uneori incită la violență. Donald Trump, de exemplu, a vorbit despre o baie de sânge dacă Joe Biden va fi reales“.

„În Statele Unite, potențialul de violență este alimentat de politicienii care încearcă să insufle frica în rândul cetățenilor. Acest lucru mă îngrijorează pe mine și pe alții din comunitatea de securitate națională“, a mai spus fostul șef al CIA.

Quarterly Report - Editia 4

Donald Trump, huiduit și apostrofat la Convenția națională a libertarienilor
Donald Trump, huiduit și apostrofat la Convenția națională a libertarienilor
Donald Trump, candidatul republicanilor la președinția SUA, a fost huiduit și apostrofat de mulți dintre cei prezenți la Convenția națională libertariană de sâmbătă seara, 25 mai....
Cea mai mare problemă a lui Volodimir Zelenski, pe frontul din Ucraina. Ce s-ar fi întâmplat fără sprijinul NATO
Cea mai mare problemă a lui Volodimir Zelenski, pe frontul din Ucraina. Ce s-ar fi întâmplat fără sprijinul NATO
La mai bine de un an și jumătate de când Rusia a reușit să cucerească teritoriile considerate „pro-ruse” din estul Ucrainei, se pun mai multe probleme în discuție: cât va mai susține...
#SUA, #Donald Trump, #Casa Alba, #Ucraina, #Vladimir Putin, #fost sef cia, #john brennan , #Razboi Ucraina