Trump se înconjoară de conspiraționiști și extremiști și-i găzduiește la reședința sa de la Mar-a-Lago

Joi, 08 Decembrie 2022, ora 23:07
3439 citiri
Trump se înconjoară de conspiraționiști și extremiști și-i găzduiește la reședința sa de la Mar-a-Lago
Fostul președinte american Donald Trump și conspiraționista Liz Crokin/ FOTO: The Independent

Un influent adept al QAnon și proeminent teoretician al conspirației Pizzagate s-a pozat cu Donald Trump la reședința fostului președinte din Mar-a-Lago, în cadrul unui eveniment găzduit de complexul miliardarului din Florida

Liz Crokin continuă să amplifice o teorie a conspirației fără temei care a apărut în timpul alegerilor prezidențiale din 2016. Un utilizator de Twitter a susținut că poliția din New York a descoperit un grup de pedofili în Partidul Democrat. Potrivit conspiraționiștilor, Comet Ping Pong, un restaurant din Washington, D.C., a fost sediul unui cerc de persoane care abuzau copii. Din grup ar fi făcut parte democrați importanți, inclusiv Hillary Clinton.

Ulterior, pentru a susține aceste afirmații, WikiLeaks a dezvăluit câteva mail-uri aparținându-i șefului de campanie al lui Hillary Clinton, John Podesta – victimă a unui atac cibernetic. În ciuda faptului că nu conțineau vreo mențiune asupra săvârșirii unor fapte precum traficul de carne vie, adepții teoriei Pizzagate au susținut că erau folosite cuvinte-cod pentru a face referire la pedofilie.

În decembrie 2016, un adept al acestei teorii a călătorit din Carolina de Nord în capitală federală și a tras trei focuri de armă în interiorul restaurantului, susținând că a încercat salvarea presupuselor victime.

Pe 7 decembrie Liz Crokin a vorbit la un eveniment de strângere de fonduri pentru organizația de dreapta America’s Future, găzduit de Michael Flynn, un fost oficial al administrației Trump, care a devenit o figură proeminentă în comunitățile QAnon. Flynn este președintele consiliului de administrație al grupului, iar Crokin face parte dintr-un consiliu consultativ.

„În seara asta am avut privilegiul și onoarea să vorbesc la strângerea de fonduri America’s Future pentru combaterea traficului de copii la Mar-A-Lago”, a scris doamna Crokin într-o postare pe platformele sale de socializare cu fotografii și videoclipuri ale evenimentului.

Ea a spus că a discutat în timpul evenimentului despre „Pizzagate, Balenciaga și ce a făcut administrația președintelui Trump pentru a combate traficul de persoane”.

Mențiunea Balenciaga se referă, aparent, la acuzații conform cărora brandul a sprijinit exploatarea copiilor. Trump s-a adresat grupului declarându-se fericit să-i aibă alături pe Liz Crokin și Michael Flynn.

Apariția lui Liz Crokin la eveniment vine la doar două săptămâni după ce naționalistul alb Nick Fuentes s-a alăturat rapperului virulent antisemit Kanye West la o cină cu Trump la Mar-a-Lago – la câteva zile după ce Trump și-a lansat campania prezidențială din 2024.

În weekend, Trump a făcut o declarație explicit antidemocratică, susținând „încetarea” Constituției SUA pentru a fi repus în funcție pentru că alegerile din 2020 i-au fost „furate”. Două zile mai târziu, a negat că a spus asta.

Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Luni, 22 aprilie, vor avea loc declarații de deschidere în procesul Statul New York vs. Donald J. Trump. Dosarul acuzării pare puternic, dar o condamnare este departe de a fi asigurată, scrie...
Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Echipa americană Columbus Crew, cu românul Alexandru Măţan introdus pe final, a învins formaţia mexicană Monterrey cu scorul de 2-1, miercuri, pe teren propriu, în prima manşă a...
#SUA, #Donald Trump, #conspirationisti, #extremisti, #QAnon, #mar a lago , #SUA