Fundația lui George Soros concediază 40% din angajați după ce a transferat controlul fiului său

Sambata, 01 Iulie 2023, ora 23:32
4215 citiri
Fundația lui George Soros concediază 40% din angajați după ce a transferat controlul fiului său
George și Alex Soros/ FOTO: BBC

Open Society Foundations a lui George Soros va concedia cel puțin 40% din personalul său la o lună după ce miliardarul de 92 de ani a anunțat că i-a înmânat frâiele fundației de mai multe miliarde de dolari fiului său, Alexander Soros.

Reducerile de locuri de muncă au fost anunțate într-un comunicat semnat de Alexander Soros și președintele fundației, Mark Malloch-Brown. Ei au precizat că fundația va suferi „modificări semnificative” la modelul de funcționare.

„Prin acest nou model, Consiliul își propune să transforme operațiunile din întreaga rețea globală, cu scopul de a genera o organizație mai agilă, mai capabilă să se bazeze pe realizările trecute și să se confrunte cu provocări urgente și emergente”, se arată în declarație.

Un purtător de cuvânt al Open Society Foundations a declarat pentru CNN că implementarea noii viziuni a organizației necesită „decizii dificile” și că plănuiește să-și reducă numărul de angajați cu nu mai puțin de 40% la nivel global.

Open Society Foundations are în prezent aproximativ 800 de angajați pe tot globul.

În iunie, seniorul Soros, un investitor miliardar de origine maghiară, filantrop și contribuitor la cauze liberale, a anunțat că l-a desemnat pe fiul în vârstă de 37 de ani, Alexander Soros, ca nou președinte al organizației. Într-un interviu în Wall Street Journal în care a anunțat decizia, Alexander Soros a spus că el și tatăl său „gândesc la fel”, dar că el era mai aplecat spre politic decât tatăl său. Alexander Soros a mai spus că, sub conducerea sa, a plănuit să concentreze fundația mai mult pe politica internă a SUA.

El sa întâlnit recent cu oficiali ai administrației Biden și lideri liberali din alte țări, inclusiv cu președintele Braziliei Luiz Inácio Lula da Silva și cu prim-ministrul Canadei Justin Trudeau.

Forbes estimează averea netă a lui George Soros la 6,7 ​​miliarde de dolari, dar el a donat mult mai mult decât atât – 32 de miliarde de dolari – fundației sale din 1984.

Organizația nonprofit a Soros este „cel mai mare finanțator privat din lume al grupurilor independente care lucrează pentru justiție, guvernare democratică și drepturile omului”, potrivit site-ului fundației.

Al Treilea Război Mondial va începe în spațiu. Previziunea sumbră a unui general american de rang înalt
Al Treilea Război Mondial va începe în spațiu. Previziunea sumbră a unui general american de rang înalt
Dezvoltarea de către Rusia a unui sistem de arme nucleare spațiale reprezintă o amenințare la adresa „întregului mod de viață modern”, potrivit unui general american de rang înalt....
Asasinatele politice, un simptom al instabilității globale. ”Există o creștere a neîncrederii în liderii aleși”
Asasinatele politice, un simptom al instabilității globale. ”Există o creștere a neîncrederii în liderii aleși”
Când Donald Trump s-a adresat, joi, 18 iulie, Convenției Republicane, a purtat un bandaj la ureche și a ridicat pumnul în semn de triumf. Cu doar câteva zile mai devreme, el scăpase la...
#SUA, #funda ia george soros, #concedieri, #Open Society Foundations , #SUA
  1. Viața fostei deputate ucrainence împușcată în cap nu a putut fi salvată. Irina Farion era o apărătoare a limbii ucrainene
  2. Ziua Aviaţiei: Aeronave F-16 ale forţelor române şi F-18 din Finlanda survolează Capitala
  3. Accident în lanț în Hunedoara. Un bărbat a fost grav rănit după ce a intrat cu mașina pe contrasens
  4. Donațiile pentru campania electorală a lui Joe Biden. Finanțatorii așteaptă o decizie privind retragerea sa
  5. Sărbătoarea Sfântului Ilie, aducătorul de ploaie. Tradițiile pe care credincioșii le respectă astăzi
  6. ”Ursula von der Leyen este angajata noastră”. Ironiile premierului maghiar Viktor Orban la adresa liderilor europeni
  7. Volodmir Zelenski și Donald Trump au stabilit deja o întâlnire, după o convorbire telefonică, pe tema păcii în Ucraina
  8. Cum a devenit Viktor Orban un pion în jocul lui Putin. Cele 10 propuneri ale premierului maghiar pentru pace în Ucraina
  9. Principalele provocări cu care se va confrunta Ursula von der Leyen în viitorul mandat la cârma Comisiei Europene. „Va fi extrem de dificil”
  10. Familia Trump remodelează Partidul Republican după propria sa imagine. Nepotismul, ridicat la nivel de politică de stat