Planul pentru un "mini-oraș" de 30.000 de maimuțe pentru cercetare medicală îi revoltă pe americani

Sambata, 17 Februarie 2024, ora 23:19
2585 citiri
Planul pentru un "mini-oraș" de 30.000 de maimuțe pentru cercetare medicală îi revoltă pe americani
Macacii cu coadă lungă FOTO / citizen.co.za

Locuitorii din Georgia și activiștii pentru drepturile animalelor sunt nemulțumiți de propunerea de a găzdui macacii cu coadă lungă într-un complex de dimensiuni mari.

Un plan de înființare a celui mai mare centru de creștere a maimuțelor din SUA, care ar permite ca 30.000 de macaci să se plimbe în depozite amenajate în Georgia, se confruntă cu o reacție furibundă din partea grupurilor pentru drepturile animalelor și a unor locuitori din zonă.

Complexul de 80 de hectare ar găzdui un număr neobișnuit de mare de maimuțe, care vor fi apoi trimise la universități și companii farmaceutice pentru cercetări medicale. În următorii 20 de ani, complexul va aduna aproximativ 30.000 de macaci cu coadă lungă, o specie originară din Asia de sud-est, în structuri vaste, asemănătoare unor hambare, în Bainbridge, Georgia, care are o populație de doar 14.000 de locuitori.

Safer Human Medicine, compania din spatele noii metropole pentru maimuțe, în valoare de 396 de milioane de dolari, a declarat că animalele vor fi ținute în condiții de înaltă securitate, nu vor răspândi boli în zonă și vor fi hrănite cu produse locale proaspete.

"Cu toții depindem de aceste primate esențiale pentru a salva viețile celor dragi și ale noastre", a declarat compania într-o scrisoare deschisă adresată rezidenților, care prezenta o imagine simulată a maimuțelor care se joacă vesel cu jucării într-o cameră plină de lumină, asemănătoare unui apartament.

Însă planul se confruntă cu o opoziție acerbă, unii locuitori din Bainbridge făcând apel la autoritățile locale să blocheze construcția casei pentru maimuțe. "Sunt o specie invazivă, iar dacă am avea 30.000 de maimuțe, am fi copleșiți de ele", a susținut Ted Lee, un localnic. "Nu cred că cineva ar vrea să aibă 30.000 de maimuțe alături", a adăugat David Barber, care ar locui la doar 400 de metri de noua construcție.

Grupurile pentru drepturile animalelor cer, de asemenea, ca planul să fie abandonat, argumentând că reproducerea primatelor pentru teste medicale este crudă și aduce puține beneficii în găsirea de noi tratamente pentru oameni din cauza diferențelor dintre specii.

Marea majoritate a testelor medicale pe animale implică rozătoare, doar aproximativ 1% necesită primate, dar practica de a efectua experimente pe cele mai apropiate rude ale oamenilor a fost mult timp controversată. National Institutes of Health a declarat în 2015 că nu va mai sprijini cercetarea biomedicală asupra cimpanzeilor, iar grupurile de asistență socială au cerut o interdicție mai largă, alături de trecerea la metode alternative, cum ar fi utilizarea de noi tehnologii precum inteligența artificială.

Aproximativ 70.000 de maimuțe pe an sunt încă folosite în SUA în teste pentru tratamente pentru boli infecțioase, îmbătrânire și afecțiuni neurologice, cum ar fi boala Parkinson, cercetătorii avertizând că SUA nu dispune de primate disponibile pentru teste. Safer Human Medicine a declarat că mini-orașul planificat pentru maimuțe va ajuta la atenuarea acestui lucru, creând în același timp peste 260 de locuri de muncă pentru localnici pentru îngrijirea noilor rezidenți, care nu vor fi luați din sălbăticie.

Quarterly Report - Editia 4

Donald Trump, huiduit și apostrofat la Convenția națională a libertarienilor
Donald Trump, huiduit și apostrofat la Convenția națională a libertarienilor
Donald Trump, candidatul republicanilor la președinția SUA, a fost huiduit și apostrofat de mulți dintre cei prezenți la Convenția națională libertariană de sâmbătă seara, 25 mai....
Vacanțe de neuitat. Cele mai frumoase 10 destinații pentru relaxare. „Surpriza” de pe primul loc
Vacanțe de neuitat. Cele mai frumoase 10 destinații pentru relaxare. „Surpriza” de pe primul loc
Cele mai frumoase destinații pentru vacanțe au fost stabilite de Forumul Economic Mondial. Principalele criterii pentru topul celor mai bune țări de vizitat au fost: infrastructura, resursele...
#SUA, #Georgia, #mini ora, #maimute, #cercetare , #SUA