Avertisment pentru întreaga lume: Va urma o pandemie mai mortală decât cea de Covid

Duminica, 16 Iunie 2024, ora 21:55
10362 citiri
Avertisment pentru întreaga lume: Va urma o pandemie mai mortală decât cea de Covid
Organizația Mondială a Sănătății a identificat primul deces uman de gripă aviară în Mexic/ FOTO:WSJ

Fostul director al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Robert Redfield, a declarat că este doar o chestiune de timp până când se va declanșa o pandemie de gripă aviară.

Redfield a discutat vineri, 14 iunie, cu rețeaua de televiziune NewsNation despre îngrijorarea tot mai mare legată de gripa aviară, în condițiile în care virusul a fost detectat la zeci de bovine din SUA, iar Organizația Mondială a Sănătății a identificat primul deces uman în Mexic.

"Cred cu adevărat că este foarte probabil că vom avea, la un moment dat, nu se pune problema dacă, ci mai degrabă când vom avea o pandemie de gripă aviară", a declarat Redfield, citat de The Hill.

El a remarcat, de asemenea, că gripa aviară are o „mortalitate semnificativă” atunci când trece la oameni în comparație cu COVID-19. Redfield susține că mortalitatea este „undeva între 25 și 50 la sută”. NewsNation a remarcat că rata mortalității pentru COVID a fost de 0,6 la sută.

La sfârșitul lunii mai, CDC a identificat al treilea caz al unei persoane diagnosticate cu virus, din martie. Niciunul dintre cele trei cazuri depistate în rândul muncitorilor agricoli nu a fost asociat unul cu celălalt. Simptomele au inclus tuse fără febră și ochi roz.

Nu există încă dovezi că virusul se răspândește între oameni. Redfield a spus că știe exact ce trebuie să se întâmple pentru ca virusul să ajungă la acel punct, deoarece s-a făcut cercetări în laborator despre el.

Oamenii de știință au descoperit că cinci aminoacizi trebuie să se schimbe în receptorul cheie pentru ca gripa aviară să câștige o tendință de a se lega de un receptor uman „și apoi să poată trece de la om la om”, așa cum a făcut COVID-19, a spus Redfield.

„Odată ce virusul dobândește capacitatea de a se atașa de receptorul uman și apoi de a trece de la om la om, atunci vom avea o pandemie”, a spus el. „Și așa cum am spus, cred că este doar o chestiune de timp.”

Redfield a subliniat că nu știe cât timp va dura până când cei cinci aminoacizi se vor schimba, dar din moment ce este detectat în efectivele de vite din toată țara, este puțin îngrijorat.

Peste 40 de efective de vite la nivel național au confirmat cazuri de virus. CDC urmărește locurile de tratare a apelor uzate pentru a identifica unde este virusul, dar agenția a spus că acum riscul publicului larg de a contracta virusul este scăzut.

Deoarece bovinele trăiesc în apropierea porcilor, iar virusul este capabil să evolueze de la porci la oameni, există motive de îngrijorare. Totuși, a susținut el, există un risc mai mare ca boala să fie cultivată în laborator.

"Știu exact ce aminoacizi trebuie să schimb pentru că în 2012, împotriva recomandării mele, oamenii de știință care au făcut aceste experimente chiar le-au publicat", a spus el. "Așadar, rețeta pentru a face gripa aviară foarte infecțioasă pentru oameni este deja acolo".

Crește alarmant numărul cazurilor de gripă aviară la oameni. Care sunt simptomele care atrag atenția
Crește alarmant numărul cazurilor de gripă aviară la oameni. Care sunt simptomele care atrag atenția
Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american Colorado de către Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, ridicând...
Trei cazuri de gripă aviară umană au fost raportate în SUA. Care sunt simptomele
Trei cazuri de gripă aviară umană au fost raportate în SUA. Care sunt simptomele
Statul Colorado a raportat trei cazuri prezumtive de infectare cu virusul gripei aviare H5 la lucrătorii din domeniul avicol, a anunţat vineri, 12 iulie, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea...
#SUA, #gripa aviara, #bovine, #oameni, #pandemie covid , #SUA
  1. Strigătul disperat al fermierilor: „E totul uscat. Ne vom duce toate animalele la abator”. „Ar trebui să nu stăm la mâna Comisiei Europene”
  2. Liderul extremei drepte din PE a votat împotriva rezoluției de susținere a Ucrainei. "Fragilizează unitatea europeană"
  3. Una dintre gărzile de corp care au intervenit în timpul tentativei de asasinat asupra lui Trump este o rusoaică
  4. Atac dur la adresa lui Biden al unui înalt oficial american. "E doar o marionetă. O unealtă prin care stânga își impune agenda"
  5. Un britanic este noul reprezentant al Alianței Nord-Atlantice în Ucraina. Cine este el și care este scopul trimiterii sale la Kiev
  6. Trump renunță la diplomație. Taiwanul trebuie să plătească pentru că SUA îl apără. "Nu suntem diferiţi de o companie de asigurări"
  7. Angela Merkel împlinește 70 de ani: omagii şi regrete
  8. Motivul pentru care Loredana a plecat de la X Factor: ”Cu părere de rău vă anunț”
  9. Daniel Tudorache, trimis după gratii în "Dosarul diamantelor". Cât va sta la "răcoare" fostul primar al Sectorului 1
  10. Este criză de sânge în spitale, iar centrele de transfuzii fac apeluri disperate la donatori pe rețelele sociale. Cum s-a ajuns aici