Americanii își fac Dream Team pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Marti, 16 Aprilie 2024, ora 14:13
1278 citiri
Americanii își fac Dream Team pentru Jocurile Olimpice de la Paris
LeBron James e cel mai titrat baschetbalist din NBA FOTO facebook

LeBron James, Stephen Curry şi Kevin Durant sunt cele trei mari vedete pe care selecţionata masculină de baschet a Statelor Unite se va baza la Jocurile Olimpice de la Paris, din această vară (26 iulie - 11 august), informează EFE.

Postul de televiziune ESPN şi site-ul The Athletic au dezvăluit luni numele a unsprezece dintre cei doisprezece jucători care vor face parte din "Dream Team"-ul american la turneul olimpic.

Astfel, în afara lui LeBron James (Los Angeles Lakers), Stephen Curry (Golden State Warriors) şi Kevin Durant (Phoenix Suns), vor fi prezenţi de asemenea în capitala franceză Anthony Davis (Los Angeles Lakers), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Devin Booker (Pheonix Suns), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Jayson Tatum (Boston Celtics), Jrue Holiday (Boston Celtics), Bam Adebayo (Miami Heat) şi Tyrese Haliburton (Indiana Pacers).

Impresionanta selecţionată a SUA, care va fi antrenată de Steve Kerr (Golden State Warriors), mai are acum un singur loc disponibil în lotul de 12 jucători pentru JO 2024.

Conform The Athletic, Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers) este principalul candidat pentru a deveni al doisprezecelea internaţional american.

În cursă se mai află însă Paul George (Los Clippers), Paolo Banchero (Orlando Magic), Mikal Bridges (Brooklyn Nets) şi Jalen Brunson (New York Knicks).

Kevin Durant este, alături de Carmelo Anthony, singurul jucător care a cucerit trei medalii de aur la Jocurile Olimpice.

În schimb, Stephen Curry nu a mai participat niciodată până acum la un turneu olimpic.

La rândul său, LeBron James a cucerit două medalii olimpice de aur, în 2008 şi 2012, precum şi una de bronz, în 2004. El nu a participat la ediţiile din 2016 şi 2020.

De la "Dream Team"-ul din 1992, echipa Statelor Unite a cucerit aurul la toate ediţiile Jocurilor Olimpice, inclusiv în 2008, cu "Redeem Team", singura excepţie fiind în anul 2004, la Atena, unde s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului, victoria revenind atunci selecţionatei Argentinei.

Quarterly Report - Editia 4

Donald Trump, huiduit și apostrofat la Convenția națională a libertarienilor
Donald Trump, huiduit și apostrofat la Convenția națională a libertarienilor
Donald Trump, candidatul republicanilor la președinția SUA, a fost huiduit și apostrofat de mulți dintre cei prezenți la Convenția națională libertariană de sâmbătă seara, 25 mai....
Vacanțe de neuitat. Cele mai frumoase 10 destinații pentru relaxare. „Surpriza” de pe primul loc
Vacanțe de neuitat. Cele mai frumoase 10 destinații pentru relaxare. „Surpriza” de pe primul loc
Cele mai frumoase destinații pentru vacanțe au fost stabilite de Forumul Economic Mondial. Principalele criterii pentru topul celor mai bune țări de vizitat au fost: infrastructura, resursele...
#SUA, #NBA, #jocurile olimpice, #americani , #stiri din sport