Poliomielita se răspândește în New York, îngrijorare și la Londra. Apelul insistent al medicilor: "Vă rugăm să vă vaccinați acum"

Sambata, 13 August 2022, ora 15:14
3324 citiri
Poliomielita se răspândește în New York, îngrijorare și la Londra. Apelul insistent al medicilor: "Vă rugăm să vă vaccinați acum"
SUA și cele mai multe țări dezvoltate folosesc o formă mai nouă a vaccinului, care nu conține niciun virus viu/ FOTO: Sky News

Virusul poliomielitei a fost găsit în apele reziduale din New York, un alt semn că boala, care nu a mai fost observată în SUA de un deceniu, se răspândește discret în rândul persoanelor nevaccinate, au declarat vineri oficialii din domeniul sănătății.

Prezența poliomielitei în apele reziduale ale orașului sugerează o probabilă circulație locală a virusului, au declarat departamentele de sănătate ale statului New York, potrivit apnews.com.

Comisarul de stat pentru sănătate, Dr. Mary T. Bassett, a declarat că detectarea poliovirusului în probele de apă uzată din New York este alarmantă, dar nu surprinzătoare.

„Riscul pentru newyorkezi este real, dar apărarea este atât de simplă – vaccinați-vă împotriva poliomielitei”, a declarat într-o declarație comisarul pentru sănătate al orașului New York, Dr. Ashwin Vasan.

„Cu poliomielita care circulă în comunitățile noastre, pur și simplu nu există nimic mai esențial decât vaccinarea copiilor noștri pentru a-i proteja de acest virus, iar dacă sunteți un adult nevaccinat sau incomplet vaccinat, vă rugăm să alegeți acum să vă vaccinați. Poliomielita poate fi prevenită în totalitate, iar reapariția sa ar trebui să fie un apel la acțiune pentru noi toți.”

În New York, o persoană a suferit o paralizie în urmă cu câteva săptămâni din cauza unei infecții cu poliomielită în Rockland County, la nord de oraș. S-a constatat că probele de apă reziduală colectate în luna iunie atât în Rockland, cât și în comitatul adiacent Orange County conțineau virusul.

Un oficial din domeniul sănătății din statul New York a declarat pentru BBC că acolo ar putea exista sute sau chiar mii de cazuri de poliomielită nediagnosticate.

Majoritatea persoanelor infectate cu poliomielită nu prezintă simptome, dar pot transmite virusul altora timp de câteva zile sau săptămâni. Vaccinarea oferă o protecție puternică, iar autoritățile au îndemnat persoanele care nu s-au vaccinat să se vaccineze imediat.

Pe baza focarelor din trecut, este posibil ca sute de persoane din stat să fi contractat poliomielita și să nu știe acest lucru, au declarat oficialii. Patricia Schnabel Ruppert, expert în sănătate din Rockland, și-a exprimat îngrijorarea că sunt cazuri nedetectate de poliomielită în New York. "Nu există un singur caz de poliomielita dacă vezi un caz paralitic. Incidența poliomielitei paralitice este mai mică de 1%.

Majoritatea cazurilor sunt asimptomatice sau ușor simptomatice, iar acele simptome trec adesea neobservate. Deci sunt sute, poate chiar mii de cazuri care au apărut pentru ca noi să vedem un caz de paralizie", a spus ea. Dr. Ruppert a confirmat că oamenii de știință caută „o legătură” între cazul de paralizie din New York și urmele de poliovirus găsite în canalizări din Londra și Ierusalim, după ce secvențierea genomului a fost efectuată pe mostre din cele trei locații.

"Aceasta este o problemă foarte serioasă pentru întreaga lume - nu este vorba doar despre New York. Cu toții trebuie să ne asigurăm că populația este vaccinată corespunzător", a atras ea atenția. Bărbatul din SUA care a rămas paralizat are o formă de poliomielită care apare deoarece unele țări folosesc o formă slăbită a virusului în vaccinările lor. În cazuri rare, poate suferi mutații și apoi se poate transmite din cauza igienei precare altor persoane care nu sunt vaccinate.

În urma călătoriilor la nivel internațional pot apărea cazuri în țări unde nu au mai fost, dar unde sunt zone cu vaccinare scăzută. Deși mai slabă decât forma originală a bolii, poliomielita derivată din vaccin poate provoca totuși boli grave. Virusul poate ataca nervii din coloana vertebrală și baza creierului. Acest lucru poate provoca paralizie, de obicei la nivelul picioarelor. Dacă mușchii respiratori sunt afectați, poate pune viața în pericol.

Doctorul Ruppert a spus că nu s-a gândit niciodată că va vedea un caz de poliomielita în SUA în timpul vieții ei. Unele zone din Rockland au rate de vaccinare scăzute, de doar 60%. În 2018, acolo a fost un focar de rujeolă. Echipele medicale sunt trimise acum în aceste zone pentru a încuraja vaccinarea împotriva poliomielitei, în special la copii.

Campanie de vaccinare cu doze de rapel împotriva poliomielitei la Londra

Marea Britanie lansează o campanie de vaccinare cu doze de rapel împotriva poliomielitei pentru copiii din Londra cu vârste sub 10 ani, după ce a confirmat că virusul se răspândeşte în capitală pentru prima dată după anii 1980, informează miercuri Reuters.

Agenţia britanică pentru siguranţă sanitară (UKHSA) a identificat anul acesta, la Londra, 116 poliovirusuri din 19 probe din canalizare, după ce a trimis mai întâi o alertă despre descoperirea virusului, în iunie.

Nivelurile de poliovirus identificate şi diversitatea genetică au indicat că transmisia avea loc în mai multe cartiere londoneze, a indicat miercuri agenţia.

Deocamdată, nu au fost identificate cazuri însă, în încercarea de a preveni un potenţial focar, medicii de familie vor invita copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani pentru administrarea dozelor de rapel ale vaccinului anti-poliomielitic.

La Londra, ratele de imunizare variază, însă sunt, în medie, sub 95% din rata de acoperire necesară, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pentru a ţine poliomielita sub control.

Un oficial din domeniul sănătății din statul New York a declarat pentru BBC că acolo ar putea exista sute sau chiar mii de cazuri de poliomielită nediagnosticate. Afirmația vine în contextul în care un bărbat nevaccinat a fost diagnosticat cu acest virus luna trecută, fiind primul caz identificat în SUA după aproape un deceniu.

Țările dezvoltate au fost avertizate să crească ratele de vaccinare. SUA și cele mai multe țări dezvoltate folosesc o formă mai nouă a vaccinului, care nu conține niciun virus viu.

Citește și:
Exerciții navale comune dintre SUA și Coreea de Sud. Oficial de la Seul: sunt ”pentru a răspunde provocărilor nord-coreene”
Exerciții navale comune dintre SUA și Coreea de Sud. Oficial de la Seul: sunt ”pentru a răspunde provocărilor nord-coreene”
Coreea de Sud şi Statele Unite au început luni primul lor exerciţiu naval combinat în apropierea peninsulei din ultimii cinci ani, la o zi după ce Pyongyang a efectuat un tir de rachetă...
Ce sunt armele nucleare tactice. Condițiile în care Putin le-ar folosi în Ucraina: "Ar putea să detoneze o rachetă deasupra apei"
Ce sunt armele nucleare tactice. Condițiile în care Putin le-ar folosi în Ucraina: "Ar putea să detoneze o rachetă deasupra apei"
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că este gata să folosească arme nucleare pentru a apăra teritoriul rus, sporind temerile că ar putea folosi o armă nucleară mică sau...
Comentarii
Poza internet
internet
rank 5
da pi la uashington si london nu se vaccineaza si contra