Pentagonul a promis că va ajuta forțele armate ucrainene să intre într-o contraofensivă în primăvară . „Ucigașii de tancuri” au ajuns deja în Europa

Marti, 14 Februarie 2023, ora 23:39
4211 citiri
Pentagonul a promis că va ajuta forțele armate ucrainene să intre într-o contraofensivă în primăvară . „Ucigașii de tancuri” au ajuns deja în Europa
Vehiculele de luptă Bradley/ FOTO:mil.in.ua

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat la începutul reuniunii Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei în format Rammstein că țările aliate vor ajuta Ucraina să lanseze o contraofensivă în această primăvară pentru a elibera teritoriile ocupate de Rusia.

„Acest grup de contact arată clar că vom sprijini lupta Ucrainei pentru libertate pe termen lung și vom ajuta Ucraina să avanseze în timpul contraofensivei de primăvară”, a spus Austin.

El a adăugat că țările membre ale Grupului de Contact vor furniza în comun și de urgență sprijinul necesar promis Ucrainei.

O înregistrare video publicată de agenția Reuters arată că lotul de vehicule blindate de luptă Bradley, descrise drept „ucigași de tancuri”, a ajuns în Germania, unde militarii ucraineni sunt instruiți pentru a le folosi pe câmpul de luptă.

În înregistrarea video pot fi observate de asemenea sisteme mobile de apărare aeriană „Avenger”, o armă autopropulsată de fabricație americană care oferă protecție pe rază scurtă, și vehicule de depanare M88, unul dintre cele mai mari vehicule blindate din dotarea forțelor armate ale SUA.

Vehiculele de luptă Bradley au fost încărcate pe un cargobot militar ARC Integrity în orașul North Charleston din statul Carolina de Sud pentru a fi trimise în Germania, înainte de a ajunge pe frontul din Ucraina.

Nu este clar dacă acest lot de vehicule blindate va pleca imediat spre Ucraina sau va rămâne o perioadă în Germania pentru a fi folosit pentru antrenarea soldaților ucraineni.

Mai mulți oficiali de la Washington au declarat încă de la începutul lunii ianuarie pentru presa americană că SUA intenționează să trimită astfel de vehicule blindate de luptă forțelor armate ucrainene ca parte a unui nou pachet de asistență militară pregătit de administrația președintelui Joe Biden.

Casa Albă și Pentagonul au confirmat apoi informațiile, precizând că noul ajutor american pentru Ucraina va valora 3 miliarde de dolari.

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare la jumătatea lunii ianuarie a arătat că militari ucraineni au început deja antrenamentele pe vehiculele Bradley. În înregistrarea cu militarii ucraineni la antrenamente în Germania a putut fi văzut un vehicul Bradley M2A2 ODS, o variantă îmbunătățită a vehiculului de luptă original ce a început să fie produs în 1981.

Bradley „nu este un tanc, ci un ucigaș de tancuri”, a declarat luna trecută și purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Ryder. „Credem că va ajuta (forțele ucrainene) foarte mult pe câmpul de luptă”, a subliniat el.

Generalul Mark Hertling, fostul comandant al trupelor americane din Europa, a explicat că vehiculele M2A2 Bradley au pe turelă două rachete antitanc TOW, un tun automat Bushmaster de 25 mm, o mitralieră coaxială de 7,62mm, toate eficiente la distanțe mari.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce se va întâmpla în Ucraina la doi ani de la începerea războiului
Ce se va întâmpla în Ucraina la doi ani de la începerea războiului
Campionatul ucrainean s-a reluat fără spectatori din august 2022, iar de la sfârşitul acestei luni, mai multe cluburi au fost autorizate de administraţia militară să primească un număr mic...
Cum desfășoară Kremlinul o campanie de dezinformare pentru a submina poziția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski
Cum desfășoară Kremlinul o campanie de dezinformare pentru a submina poziția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski
Luna trecută, când a apărut prima dată innformația că președintele ucrainean Volodimir Zelenski se pregătea să îl demită pe comandantul șef al armatei, generalul Valeri Zalujnîi,...
#SUA, #Pentagon, #ajutor, #Ucraina, #ofensiva, #Rusia, #razboi , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza vasile_stanescu
vasile_stanescu
rank 1
Ucigasi de motorina.
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5