Cum soția Melania și fiica Ivanka ar putea salva afacerile lui Donald Trump

Sambata, 17 Februarie 2024, ora 23:31
3554 citiri
Cum soția Melania și fiica Ivanka ar putea salva afacerile lui Donald Trump
Melania și Ivanka Trump ar putea salva imperiul imobiliar al lui Trump/ FOTO: .harpersbazaar.com/uk

Imperiul imobiliar al lui Donald Trump ar putea fi salvat de soția sa, fosta primă doamnă Melania Trump, după ce fostului președinte i s-a interzis să desfășoare afaceri în statul New York timp de trei ani.

Judecătorul Arthur Engoron s-a pronunțat vineri, 16 februarie, împotriva lui Trump, după un proces de luni de zile care a implicat acuzații aduse de procurorul general din New York, Letitia James, că fostul președinte și compania sa, The Trump Organization, au înșelat băncile și asigurătorii ani de zile pentru a obține condiții financiare mai bune. În total, Trump și asociații săi, inclusiv fiii săi mai mari, Donald Jr. și Eric, au fost obligați să plătească amenzi de 364 de milioane de dolari.

De asemenea, hotărârea îi interzice lui Trump și foștilor asociați Allen Weisselberg și Jeffrey McConney „de a servi ca ofițer sau director al oricărei corporații din New York” timp de trei ani. Donald Jr. și Eric, care servesc ca directori în organizația tatălui lor, au, de asemenea, interdicția de a desfășura afaceri în următorii doi ani.

Afacerile lui Trump ar putea fi salvate de ceilalți membri ai familiei sale, cum ar fi soția Melania Trump sau fiica cea mare Ivanka, care deține și un titlu executiv la Organizația Trump. Experții juridici au evaluat anterior că fostul președinte ar putea să-și păstreze proprietățile chiar dacă i-ar fi fost interzis să desfășoare afaceri prin transferul companiei sale către membrii familiei sale care nu sunt incluși în cazul procurorului James.

„Ordinul judecătorului Engoron îl împiedică pe Trump și pe fiii săi să servească ca ofițeri sau directori în New York, dar ei pot fi în continuare acționari”, a declarat vineri Neama Rahmani, președintele West Coast Trial Lawyers, pentru Newsweek. „Asta înseamnă că pot deține companiile, dar nu le pot conduce”.

Ordinul judecătorului din octombrie a dizolvat inițial licențele de afaceri ale lui Trump, dar ordinul de vineri s-a retras de la acea hotărâre, Engoron rezervând orice „restructurare” și potențială dizolvare în sarcina Barbarei Jones, monitorul independent al instanței, căruia rolul a fost prelungit cu trei ani în hotărârea judecătorului Engoron.

Rahmani a menționat că retragerea anulării anterioare de către Enogoron a licențelor de afaceri ale lui Trump a fost „singura victorie” a fostului președinte, adăugând că, dacă Trump „are nevoie de un membru al familiei care să servească ca director sau ofițer pentru a conduce afacerea, Melania sau Ivanka pot ocupa acele roluri."

Ivanka Trump a fost inclusă inițial ca inculpat în dosarul procurorului James, dar a fost eliminată din procesul intentat în 2022. Fiica fostului președinte a fost chemată să depună mărturie și în timpul procesului pentru fraudă civilă din noiembrie, în timpul căruia a dezvăluit că Trump a împrumutat bani de la copiii săi pentru un acord de împrumut cu Deutsche Bank.

Potrivit fostului șef de cabinet al Melaniei, Stephanie Grisham, salvarea afacerii soțului ei ar veni probabil cu un set de cereri din partea fostei prime doamne.

Trump are la dispoziție până la 30 de zile pentru a face rost de bani, care, cu tot cu dobânzi, ar putea depăși 400 de milioane de dolari, sau pentru a asigura o garanție de aproximativ 35 de milioane de dolari.

Trump trebuie să plătească acum peste 454 de milioane de dolari în urma unor sentințe judecătorești în New York, după ce un juriu i-a ordonat să plătească pentru că a defăimat-o pe Jean Carroll, cea care l-a acuzat de viol.

Se crede că averea sa netă este de aproximativ 2,6 miliarde de dolari, potrivit unei estimări Forbes din septembrie 2023, iar cea mai mare parte a activelor sale sunt legate de vastul său imperiu imobiliar și de golf.

Potrivit Forbes, liderul prezidențial republican are 640 de milioane de dolari în numerar și active și 870 de milioane de dolari în cluburi de golf și stațiuni.

Imobilul său din New York valorează 690 de milioane de dolari, iar afacerile sale în rețelele sociale și de marcă valorează 160 de milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Începe procesul penal istoric al lui Donald Trump, în plină campanie prezidențială: „Duşmanii mei vor să-mi răpească libertatea”
Începe procesul penal istoric al lui Donald Trump, în plină campanie prezidențială: „Duşmanii mei vor să-mi răpească libertatea”
Donald Trump va deveni luni, 15 aprilie, primul fost preşedinte al Statelor Unite chemat să răspundă în faţa justiţiei penale, într-un proces care se va deschide la New York şi care face...
SUA trebuie să-și îmbunătățească sistemele de apărare aeriană. Amenințările viitoare care pândesc pe toți aliații occidentali
SUA trebuie să-și îmbunătățească sistemele de apărare aeriană. Amenințările viitoare care pândesc pe toți aliații occidentali
În weekend, forțele coaliției formate din Israel, Statele Unite, Regatul Unit, Franța, Iordania și alți parteneri au împiedicat un atac aerian major al Iranului asupra Israelului. Potrivit...
#SUA, #proces, #Donald Trump, #New York, #melania trump, #Ivanka Trump, #the Trump Organization , #SUA