Procurorul general din New York a făcut primul pas spre confiscarea bunurilor lui Trump. Miliardarul are la dispoziție doar patru zile să achite cauțiunea

Sambata, 23 Martie 2024, ora 00:12
3526 citiri
Procurorul general din New York a făcut primul pas spre confiscarea bunurilor lui Trump. Miliardarul are la dispoziție doar patru zile să achite cauțiunea
FOTO Twiter/Donald Trump

Procuratura generală din New York a intentat procese în comitatul Westchester, unde se află stațiunea de golf și proprietatea privată a fostului președinte Donald Trump, cunoscută sub numele de Seven Springs, primul pas către confiscarea bunurilor, informează CNN.

Curtea a decis anterior că Trump, Organizația Trump și directorii de top, inclusiv cei doi fii ai lui Trump, Eric și Donald Jr., sunt răspunzători pentru fraudă după ce au conspirat pentru a modifica averea fostului președinte pentru a obține beneficii fiscale și de asigurare. Un judecător le-a ordonat să plătească un total de 464 de milioane de dolari plus dobândă.

Trump are la dispoziție doar patru zile pentru a găsi banii pentru a-și plăti partea din hotărâre – 454 de milioane de dolari plus dobândă – înainte ca procurorul general din New York, Letitia James, să înceapă să-i sechestreze bunurile. Dacă Trump plătește cauțiune, hotărârea judecătorească va fi automat suspendată în timp ce fostul președinte face apel la decizia instanței.

James a spus că, dacă Trump nu are fonduri pentru a plăti, biroul ei intenționează să caute „mecanisme de executare a hotărârii”.

Emiterea unei hotărâri în comitate în care Trump deține imobile este primul pas în procedura de obținere a fondurilor.

La New York, unde a avut loc procesul lui Trump, decizia a fost deja luată. Acolo se află celebrele clădiri ale fostului președinte, 40 Wall Street și Trump Tower.

Avocații lui Trump au spus că clientul lor nu a putut obține o garanție completă de apel din cauza lipsei de numerar la îndemână – în ciuda „depunerii celor mai bune eforturi” ale fostului președinte. În schimb, el a cerut instanței să accepte o cauțiune de 100 de milioane de dolari.

Brokerul de asigurări Gary Giulietti a declarat într-o mărturie scrisă că o companie precum Organizația Trump își investește majoritatea activelor în imobiliare, ceea ce face „practic imposibil” obținerea garanției de apel integral.

La rândul său, biroul lui James a negat această afirmație, afirmând că nu există nicio regulă care să-l limiteze pe Trump la o garanție de la un garant pentru întreaga valoare a hotărârii. De asemenea, a menționat că consideră că Giulietti nu este de încredere din cauza „relației sale personale și profesionale de lungă durată cu Donald Trump”.

Trump susține că Taiwanul ar trebui să plătească SUA pentru apărare. „Nu e nicio diferenţă între noi şi o firmă de asigurări”
Trump susține că Taiwanul ar trebui să plătească SUA pentru apărare. „Nu e nicio diferenţă între noi şi o firmă de asigurări”
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat al Partidului Republican pentru un nou mandat la Casa Albă, consideră că Taiwanul ar trebui să plătească Statele Unite pentru apărare, a...
Ce spune Iranul despre un presupus complot pentru asasinarea lui Trump. "Vom recurge doar la procedurile legale” VIDEO
Ce spune Iranul despre un presupus complot pentru asasinarea lui Trump. "Vom recurge doar la procedurile legale” VIDEO
CNN a relatat, marţi, 16 iulie, pe surse, că Statele Unite au primit informaţii în ultimele săptămâni despre un complot iranian de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump, iar Secret...
#SUA, #procuratura, #New York, #bunuri, #Donald Trump, #cautiune , #SUA
  1. Un val de jafuri a pus pe jar poliția suedeză. Deși zeci de locuințe au fost sparte în centrul capitalei Stockholm, nu există niciun suspect
  2. Strigătul disperat al fermierilor: „E totul uscat. Ne vom duce toate animalele la abator”. „Ar trebui să nu stăm la mâna Comisiei Europene”
  3. Liderul extremei drepte din PE a votat împotriva rezoluției de susținere a Ucrainei. "Fragilizează unitatea europeană"
  4. Una dintre gărzile de corp care au intervenit în timpul tentativei de asasinat asupra lui Trump este o rusoaică
  5. Atac dur la adresa lui Biden al unui înalt oficial american. "E doar o marionetă. O unealtă prin care stânga își impune agenda"
  6. Un britanic este noul reprezentant al Alianței Nord-Atlantice în Ucraina. Cine este el și care este scopul trimiterii sale la Kiev
  7. Trump renunță la diplomație. Taiwanul trebuie să plătească pentru că SUA îl apără. "Nu suntem diferiţi de o companie de asigurări"
  8. Angela Merkel împlinește 70 de ani: omagii şi regrete
  9. Motivul pentru care Loredana a plecat de la X Factor: ”Cu părere de rău vă anunț”
  10. Daniel Tudorache, trimis după gratii în "Dosarul diamantelor". Cât va sta la "răcoare" fostul primar al Sectorului 1