Pentru că tinerii nu se înghesuie să se înroleze, armata SUA crește bonusurile pentru recruți la 50.000 de dolari

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 23:53
3968 citiri
Pentru că tinerii nu se înghesuie să se înroleze, armata SUA crește bonusurile pentru recruți la 50.000 de dolari
Tineri rectruți/ FOTO: Twitter

Pentru prima dată, Armata SUA oferă un bonus maxim de înrolare de 50.000 de dolari recruților cu înaltă calificare care se alătură timp de șase ani, potrivit Associated Press, în timp ce serviciul se străduiește să atragă soldații în anumite locuri de muncă esenţiale, pe perioada pandemiei care pare că nu se mai încheie.

Generalul maior Kevin Vereen, șeful Comandamentului de Recrutare al Armatei, a declarat pentru AP că școlile închise și piața competitivă a muncii în ultimul an au reprezentat provocări semnificative pentru recrutori. Având în vedere că se îndreaptă spre cele mai dificile luni ale anului pentru recrutare, armata speră că niște bani în plus și alte câteva schimbări vor atrage tineri calificați să se înscrie.

„Încă trăim consecinţele anului 2020 și debutul COVID, când sistemele școlare practic s-au închis”, a spus Vereen. „Am pierdut o clasă întreagă de bărbați și femei tineri cu care nu am avut contact, față în față.”

Doi ani de pandemie au făcut mai dificilă recrutarea în școli și la evenimente publice, iar competiția pentru lucrători de calitate s-a intensificat pe măsură ce tinerii își cântăresc mai atent opțiunile.

Unii, a spus Vereen, îşi iau un an de pauză și „iau decizia că nu trebuie neapărat să lucreze chiar acum”.

Obiectivul anual de recrutare se schimbă pe măsură ce actualii soldaţi decid dacă se reînrolează sau pleacă. În ultimii doi ani, pe măsură ce pandemia a făcut ravagii, mulți au decis să rămână, diminuând presiunea asupra recrutării, pentru a ajuta la menținerea Armatei la forţa sa maximă de 485.000 de oameni. Obiectivul de recrutare de anul trecut a fost de 57.500 de oameni, iar Vereen a spus că va fi cam același și anul acesta.

Pentru a atrage recruții, cei care se înscriu pentru o înrolare de șase ani într-unul dintre domeniile pentru care există cea mai mare cerere pot primi bonusuri care însumează până la 50.000 dolari. Având în vedere standardele înalte, va fi dificil pentru mulți să se califice pentru bonusul de top.

Cifra finală depinde de momentul în care sunt de acord să plece pentru antrenamente, dacă au deja abilități importante și dacă aleg posturi aeriene sau de ranger. Anumite cariere - cum ar fi echipajul de apărare antirachetă, forțele speciale, informațiile de semnale și specialiștii în controlul focului care coordonează operațiunile cu armele câmpului de luptă - pot veni adesea cu bonusuri maxime. Dar alte locuri de muncă cheie includ infanterie, analist de informații, specialist în medic de luptă, poliție militară, inginer de luptă și multe altele. Și acestea se pot schimba în fiecare lună, în funcție de locurile disponibile în cursul de formare și de alte nevoi de servicii.

Până acum, Armata a oferit un bonus maxim de 40.000 de dolari.

„Suntem pe o piață competitivă”, a spus Vereen. „Modul în care stimulăm este absolut esențial și este ceva despre care știm că este important ca să convingem pe cineva să vină și să se alăture armatei.”

Sergentul Mary James lucrează ca recrutor în Ohio din noiembrie 2020 și a spus că primele luni – în plină pandemie de COVID, când nu existau vaccinuri – au fost solicitante. Dar lucrurile s-au îmbunătățit, spune ea, şi bonusurile mai mari o vor ajuta.

„Banii nu sunt întotdeauna primul lucru despre care vorbesc, intră în calcul”, a spus James, care este în armată de 15 ani.

James, care a lucrat anterior ca analist de informații, poate vorbi cu recruții şi despre desfășurarea în zonele de război și despre oportunitățile pe care le oferă armata. Ea a spus că aude o mulțime de întrebări și îngrijorări legate de stabilitate, de plecarea de acasă și de o carieră care i+ar putea determina să se mute dintr-un loc în altul la fiecare câțiva ani.

Vereen a explicat că armata face mai mult pentru a aborda aceste tipuri de preocupări. Toamna trecută, armata a crescut semnificativ opțiunea de înrolare pentru doi ani, extinzând-o la un total de 84 de domenii diferite de carieră. Iar unii vor putea alege unde vor fi repartizați inițial.

Potrivit lui Vereen, valoarea totală a bonusurilor disponibile nu a fost stabilită. Dar banii au scăzut în fiecare an de la un vârf de peste 485 de milioane de dolari în 2018, după ce Armata nu și-a îndeplinit obiectivul anual de recrutare. În anul fiscal care s-a încheiat pe 30 septembrie, armata a cheltuit peste 233 de milioane de dolari pe bonusuri, aproximativ 16.500 de recruți primind un bonus mediu de înrolare de peste 14.000 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Discuții cruciale între miniștrii Apărării din SUA și China. A fost primul dialog la acest nivel după un an și jumătate
Discuții cruciale între miniștrii Apărării din SUA și China. A fost primul dialog la acest nivel după un an și jumătate
Miniştrii apărării din SUA, Lloyd Austin, şi omologul chinez, Dong Jun, au purtat marţi, 16 aprilie, o convorbire în format de videoconferinţă. A fost prima după aproape un an şi...
Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Preşedintele american Joe Biden a provocat stupoare, joi, 16 aprilie, după ce a povestit despre unchiului său, despre care presupune că a fost devorat de canibali în Noua Guinee în timpul...
#SUA, #recruti, #armata, #tineri, #bonusuri , #SUA