După ce au analizat mai bine, SUA numesc „invazie” decizia lui Putin de a trimite trupe în estul Ucrainei

Marti, 22 Februarie 2022, ora 18:14
2967 citiri
După ce au analizat mai bine, SUA numesc „invazie” decizia lui Putin de a trimite trupe în estul Ucrainei
Casa Albă. FOTO: whitehouse.gov

Casa Albă a început marţi, 22 februarie, să numească invazie desfăşurarea rusă de trupe în estul Ucrainei după ce iniţial a ezitat să folosească un termen considerat o linie roşie de administraţia americană pentru aplicarea de sancţiuni dure asupra Moscovei, scrie AP.

„Credem că, într-adevăr, este începutul unei invazii a Ucrainei, cea mai recentă invazie”, a comentat Jon Finer, consilierul adjunct principal de securitate naţională, precizând că este vorba de o invazie în curs care nu poate fi privită altfel.

Un oficial american care a făcut declaraţii sub anonimat a confirmat faptul că administraţia Casei Albe a decis să numească acţiunea Rusiei ca „invazie” având în vedere situaţia din teren.

Acesta a precizat că administraţia lui Joe Biden a aşteptat să aibă o perspectivă clară asupra situaţiei iar când această a devenit clară, în urma evaluării desfăşurărilor de trupe, nu a mai existat nicio îndoială asupra unei noi invazii.

Este o stare de fapt la care s-a referit implicit şi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, când a comentat pe Twitter decizia cancelarului german de a opri procedura de autorizare a gazoductului Nord Stream 2.

Preşedintele SUA „a spus destul de clar că, dacă Rusia ar invada Ucraina, vom acţiona împreună cu Germania pentru a ne asigura că Nord Stream 2 nu merge mai departe”, a scris Psaki.

Însărcinatul cu afaceri al SUA în Ucraina, Kristina Kvien, a afirmat marţi că acţiunile preşedintelui rus Vladimir Putin pun în pericol ordinea globală şi se bazează pe declaraţii ''delirante'', transmite Reuters.

''Am auzit toţi discursul preşedintelui Putin transmis ieri . Declaraţiile sale scandaloase despre Ucraina şi poporul ucrainean au fost delirante, reflectând o viziune denaturată care te face să te gândeşti nu la un lider global, ci la cei mai răi autocrați'', a spus Kvien.

Preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut luni independenţa regiunilor separatiste proruse Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei şi a ordonat trupelor ruse să intre în aceste teritorii, sfidând Occidentul şi alimentând temerile privind izbucnirea unui război.

Decizia a fost condamnată de comunitatea internaţională drept o încălcare a integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei. Uniunea Europeană a propus marţi să se interzică accesul autorităţilor ruse la pieţele şi serviciile financiare europene şi să fie vizate băncile care finanţează armata rusă şi alte operaţiuni militare ruse în regiunile separatiste din estul Ucrainei a căror independenţă Rusia a recunoscut-o luni seară.

Pachetul de sancţiuni propuse de Uniunea Europeană urmează să fie adoptate marţi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Statele europene resping din motive egoiste apelurile Kievului de a furniza noi sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei
Statele europene resping din motive egoiste apelurile Kievului de a furniza noi sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei
Ucraina a avertizat de mult că are nevoie de livrări urgente de echipamente de apărare antiaeriană pentru a se proteja de rachetele rusești care vizează infrastructura energetică a țării....
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#SUA, #Rusia, #invazie, #icraina, #republici separatiste, #Donbas , #SUA
Comentarii
Poza KINTUK
KINTUK
rank 1
la CNN se rugau aia de Casa Alba sa ii spuna invazie