Țările care vor solicita teste COVID tututor călătorilor ce vin din China indiferent de cetățenie sau dacă sunt sau nu vaccinați

Joi, 29 Decembrie 2022, ora 07:40
2622 citiri
Țările care vor solicita teste COVID tututor călătorilor ce vin din China indiferent de cetățenie sau dacă sunt sau nu vaccinați
Avioane pregătite să decoleze FOTO / pexels.com

Statele Unite vor solicita un test Covid negativ din 5 ianuarie pentru toate persoanele care vin cu avionul din China, măsură luată din cauza numărului crescut de cazuri în această ţară şi a lipsei de informaţii comunicate de Beijing, a anunţat miercuri un oficial american, relatează AFP.

Din 5 ianuarie, "toate persoanele care călătoresc cu avionul de la vârsta de 2 ani şi peste şi care vin din China vor fi obligate să facă un test cu cel mult două zile înainte de plecare", indiferent de cetăţenie sau statutul de vaccinare, a precizat sursa citată.

Comisia Europeană a convocat o reuniune joi pentru a "discuta (...) posibile măsuri pentru o abordare coordonată" de către statele membre ale UE în ceea ce priveşte explozia de cazuri de Covid în China, relatează AFP.

"În lumina situaţiei pandemiei din China", executivul european va convoca joi dimineaţa o comisie care să reunească reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii din statele membre, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei.

Obiectivul este de a "discuta cu statele membre şi cu agenţiile europene (de sănătate) ale UE posibile măsuri pentru o abordare europeană coordonată", a precizat ea.

După încetarea bruscă în această lună a politicii "zero Covid" în China, care a provocat în ţară un val foarte mare de contaminări, mai multe state din lume sunt îngrijorate de posibilitatea ca din ţara asiatică să se răspândească noi variante ale virusului.

Italia a decis deja miercuri să impună teste obligatorii tuturor călătorilor din China, o măsură luată deja în Japonia şi pe care Statele Unite au adoptat-o de asemenea miercuri.

#SUA, #Italia, #Japonia, #teste covid, #China, #covid , #SUA