Romanciera care a scris eseul „Cum să-ți ucizi soțul”, condamnată pentru crimă. L-a împușcat pe bărbatul cu care era căsătorită

Joi, 26 Mai 2022, ora 10:41
4230 citiri
Romanciera care a scris eseul „Cum să-ți ucizi soțul”, condamnată pentru crimă. L-a împușcat pe bărbatul cu care era căsătorită

Romanciera Nancy Crampton-Brophy, care a scris un eseu intitulat „Cum să-ți ucizi soțul”, a fost condamnată pentru crimă de gradul doi pentru uciderea soțului ei.

Daniel Brophy, un bucătar, a fost găsit mort pe 2 iunie 2018 în Institutului Culinar din Oregon, unde lucra. Bărbatul de 63 de ani fusese împușcat în spate și în piept.

Crampton-Brophy, acum în vârstă de 71 de ani, a fost arestată trei luni mai târziu și acuzată de uciderea partenerului său de viață. De atunci a rămas în închisoare. Ea își va afla sentința pe 13 iunie, potrivit The Independent.

Procesul său a început pe 4 aprilie în Portland. Procurorii susținuseră în timpul dosarului că Crampton-Brophy era motivată de bani și de o poliță de asigurare de viață. Dar ea a negat că ar fi avut motive să-și ucidă soțul. Femeia a explicat că problemele lor financiare au fost în mare parte rezolvate prin încasarea unei părți din planul de economii pentru pensii al lui Brophy.

Pe 18 mai, colega de celulă a lui Crampton-Brophy, Andrea Jacobs, le-a spus procurorilor că a dezvăluit din greșeală detaliile morții soțului ei, cu care era căsătorită de 26 de ani.

„Mi-a spus că a fost împușcat de două ori în inimă și... mi-a arătat distanța”, a povestit Jacobs, în timp ce își întindea brațele pentru a indica distanța dintre femeie și victima sa.

Procurorii au spus că Crompton-Brophy deținea aceeași marcă și model de armă care a fost folosită pentru a-și ucide soțul. Ea a fost văzută și pe imaginile camerelor de supraveghere conducând spre și dinspre institutul culinar.

Deși poliția nu a găsit niciodată arma care l-a ucis pe Brophy, procurorii au susținut că romanciera a înlocuit țeava armei folosite în atac și apoi a aruncat-o.

Avocații apărării au descris cazul acuzării pe parcursul procesului ca fiind bazat exclusiv pe dovezi circumstanțiale și au evidențiat căsnicia clientului lor ca fiind una bazată pe dragoste.

Crampton-Brophy a fost cândva un romancier prolific care a publicat cărți precum The Wrong Lover și The Wrong Husband, iar în 2011 a scris eseul „How to Murder Your Husband” pentru blogul See Jane Publish.

„Ca scriitoare romantică de suspans, petrec mult timp gândindu-mă la crimă și, în consecință, la procedura poliției”, a scris ea la acel moment. „La urma urmei, dacă crima ar trebui să mă elibereze, cu siguranță nu vreau să petrec niciun timp în închisoare. Și permiteți-mi să spun clar pentru înregistrare, nu-mi plac salopetele și portocaliul nu este culoarea mea”.

Judecătorul Christopher Ramras a exclus în cele din urmă eseul din proces, menționând că a fost publicat în 2011.

Citeste si:
Guvernul SUA aprobă vânzarea avioanelor F-16 către Turcia. Anunțul, făcut la o zi după ce Ankara a acceptat extinderea NATO
Guvernul SUA aprobă vânzarea avioanelor F-16 către Turcia. Anunțul, făcut la o zi după ce Ankara a acceptat extinderea NATO
Guvernul SUA a aprobat miercuri, 29 iunie, vânzarea de avioane de luptă F-16 pentru forţele aeriene turce. Anunțul a fost făcut la o zi după ce Ankara a renunţat la dreptul de veto privind...
Femeile americane gravide la porțile Dunării
Femeile americane gravide la porțile Dunării
Ce soartă vor avea minorele americane de 13-14 ani care vor naște primul copil, apoi încă unul, și încă unul? Dar femeile care au rămas însărcinate în urma unui viol sau a unui incest?...