Descoperire fantastică lângă coastele SUA: Submarinul german secret ce nu trebuia găsit niciodată VIDEO

Sambata, 15 Octombrie 2022, ora 01:00
40071 citiri
Descoperire fantastică lângă coastele SUA: Submarinul german secret ce nu trebuia găsit niciodată VIDEO
Un submarin german a fost descoperit pe coasta SUA, pe fundul Atlanticului FOTO: MSN

Erik Petkovic și compania sa de explorare și cercetare marină a făcut o descoperire fantastică lângă coastele Virginiei din Statele Unite, după 100 de ani: submarinul german militar U-111, care nu ar fi trebuit găsit niciodată. Vasul este ultima epavă cunoscută al unui submarin inamic din Primul Război Mondial din apele americane de pe litoralul de est.

Povestea submarinului german U-11 este una fascinantă. După război, în 1919, un echipaj american a adus submarinul capturat de aliați din Marea Britanie în Statele Unite, într-o călătorie care a traversat Oceanul Atlantic, potrivit Live Science.

Echipa de vânători de epave a lui Erik Petkovici a descoperit cu totul excepțional vasul german scufundat în largul coastelor de Est ale Statelor Unite: epava submarinului U-111 trimis pe fundul oceanului de avioane americane în urmă cu un secol, în timpul unor antrenamente la țintă.

SUA și Occidentul au gândit lovitura de grație pentru Putin: I-au blocat ultima mutare

Potrivit unui raport al National Geographic, echipa de exploratori a confirmat în luna septembrie 2022 identitatea epavei ca fiind SM U-111, un submarin care a servit în Marina Imperială a Germaniei din Primul Război Mondial.

După ce Germania a semnat armistițiul în 1918, submarinul s-a predat britanicilor, care au salvat mai multe submarine germane, iar unele dintre ele le-au trimis în Statele Unite pentru a le studia, în baza unui acord între cele două țări.

Iar în anul 1922, Marina Statelor Unite a scufundat în mod deliberat submarinul german U-111, dar locația sa exacta nu a fost dezvăluită, fiind ținută secret.

Dar la începutul lunii iulie 2022, după 100 de ani, cercetătorul Erik Petkovic și echipa sa au descoperit epava SM U-111 cu ajutorul unui vehicul subacvatic ROV comandat de la distanță, la o adâncime de aproximativ 120 de metri și la o distanță de 65 de kilometri de coasta Virginiei din Statele Unite.

„Am fost norocoși. Eram pe fundul Oceanului Atlantic și am văzut epava. Am rotit camera, iar turnul de comandă al submarinului era chiar acolo”, a spus Petkovic.

Cum a descoperit Putin că Rusia nu mai este o superputere mondială: "Se confruntă cu pierderi catastrofale pe toate planurile"

SM U-111 a fost unul dintre cele cinci submarine germane din Primul Război Mondial care au fost scufundate în apele SUA (mai sunt și opt din cel de-al Doilea Război Mondial) și este ultimul redescoperit.

Înregistrările Marinei SUA au indicat că U-111 s-a scufundat în largul Virginiei la 31 august 1922, după ce în 19 aprilie 1919 ajunsese la New York, sub comanda lui Freeland Daublin, după o călătorie de 12 zile începută din portul britanic Harwich.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Câți bani în plus ar fi plătit românii dacă nu se plafonau prețurile la energie, gaze și alimente. Ciolacu: ”Peste 1.100 de lei pe lună!”
Câți bani în plus ar fi plătit românii dacă nu se plafonau prețurile la energie, gaze și alimente. Ciolacu: ”Peste 1.100 de lei pe lună!”
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că peste 1.100 de lei în fiecare lună ar fi plătit în plus milioane de familii dacă nu am fi plafonat preţurile la energie, gaze şi alimentele de bază....
Liderii Alianței "Dreapta Unită" îi cer președintelui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale. "Formulăm această cerere către un Iohannis care pare surd, mut și orb"
Liderii Alianței "Dreapta Unită" îi cer președintelui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale. "Formulăm această cerere către un Iohannis care pare surd, mut și orb"
Liderii Alianței "Dreapta Unită" au depus luni, 26 februarie, la Cotroceni scrisoare prin care cer președintelui Klaus Iohannis convocarea unui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale....
#submarin german descoperit SUA, #submarin german descoperit Atlantic, #submarin nazist descoperit SUA, #Primul Razboi Mondial , #descoperire