Submarinul rusesc Belgorod a fost găsit. Unde se află „Arma Apocalipsei" a lui Vladimir Putin, încărcată cu focoase nucleare

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 08:10
15194 citiri
Submarinul rusesc Belgorod a fost găsit. Unde se află „Arma Apocalipsei" a lui Vladimir Putin, încărcată cu focoase nucleare
Submarinul poartă torpile nucleare Poseidon (alias Status-6), cunoscute drept „Arma Apocalipsei” FOTO navalnews.com

Submarinul rusesc cu propulsie nucleară K-329 Belgorod, care a fost pus în mișcare în luna iulie a fost găsit în imaginile surprinse din satelit. Submarinul dispăruse o perioadă, ceea ce stârnise temeri cu privire la un test nuclear făcut de Vladimir Putin.

Submarinul poartă torpile nucleare Poseidon (alias Status-6), cunoscute drept „Arma Apocalipsei”.

Imagini din satelit, publicate de site-ul Naval News, au arătat cum submarinul ieșea la suprafață în zona Arctică, în Marea Barents din nordul Rusiei.

Locul unde se află un nou submarin rusesc, Belgorod, a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume. Au existat rapoarte conform cărora acesta ar fi fost desfășurat cu armele sale nucleare "apocaliptice" și "apocaliptice". Chiar și că ar fi "dispărut" (submarinele fac asta). Imaginile din satelit arată submarinul operând în Marea Barents, la nord de Peninsula Kola din Rusia.

Vladimir Putin pare că dorește să ridice și mai mult riscul confruntării nucleare și lansează o nouă provocare pentru Occident. NATO a trimis în 2 octombrie alerte tuturor membrilor săi cu privire la submarinul rusesc cu propulsie nucleară K-329 Belgorod, care se află în mișcare. Submarinul poartă torpile nucleare Poseidon (alias Status-6), cunoscute drept „Arma Apocalipsei", scrie ziarul italian „La Repubblica".

Submarinul nuclear rusesc Belgorod a fost lansat la apă în luna iulie, iar în prezent ar fi scufundat în apele arctice după posibila sa contribuție în sabotarea gazoductelor Nord Stream, conform mai multor surse neoficiale.

Potrivit datelor de proiectare, K-329 are 184 de metri lungime, 18 metri lățime și nouă metri înălțime. Independența de navigare este de până la patru săptămâni. Până la șase torpile nucleare uriașe Poseidon, fiecare cu lungimea de 24 de metri și cântărind 100 de tone, pot fi transportate și lansate de la bord. Focosul nuclear are o rază de acțiune de până la 10.000 de kilometri.

NATO este îngrijorată că misiunea sa este de a testa torpila Poseidon, proiectil care are o rază de acțiune de până la 10.000 de kilometri ca mai apoi să explodeze în apropierea coastei pentru a provoca un tsunami radioactiv.

În anul 2018, Rusia a prezentat torpila ca modalitate de a garanta supremația militară a țării, cu toate că specialiștii nucleari au afirmat că același rezultat poate fi obținut cu o rachetă intercontinentală.

Această torpilă poate purta un focos nuclear, capabil să provoace un „tsunami radioactiv”. Experții compară efectul lansării sale cu lansarea unei rachete balistice intercontinentale.

O particularitate a acestui sistem este că lansările nu pot fi urmărite: torpila a fost proiectată să emită foarte puțină căldură și să se miște silențios cu o viteză de peste 100 km/h.

După cum clarifică publicația rusă RBC, Belgorod este un submarin multifuncțional cu propulsie nucleară, conceput pentru a găzdui sistemul de torpile nucleare subacvatice fără pilot Poseidon. Sistemul este conceput pentru a lovi infrastructura de coastă a inamicului, pentru a crea zone mari de contaminare radioactivă, tsunami și alte consecințe ale unei explozii nucleare pe teritoriul inamicului.

Presa a raportat că SUA și aliații săi au intensificat supravegherea pentru a detecta orice semn că Putin ar ordona armatei ruse să folosească arme nucleare împotriva Ucrainei.

Analiștii spun că submarinul Belgorod nu va fi dislocat în Marea Neagră fiind o țintă ușoară.

Reacția Kremlinului după ce președintele Poloniei a declarat că e dispus să găzduiască arme nucleare pe teritoriul țării
Reacția Kremlinului după ce președintele Poloniei a declarat că e dispus să găzduiască arme nucleare pe teritoriul țării
Kremlinul a afirmat luni că Rusia va lua măsuri pentru a-şi "garanta" securitatea, dacă Polonia va găzdui arme nucleare pe teritoriul său, informează AFP. "Militarii vor analiza bine...
Avertismentul Rusiei dacă Ucraina primește rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune
Avertismentul Rusiei dacă Ucraina primește rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune
Kremlinul a declarat miercuri că Rusia îşi va extinde şi mai mult "zona-tampon" din interiorul Ucrainei, dacă Kievul primeşte de la Statele Unite rachete ATACMS cu rază de acţiune mai...
#submarin rusesc, #arme nucleare, #Rusia, #razboi Ucraina , #Rusia