Putin, mutare militară neașteptată: Mișcare strategică în Marea Neagră, la 300 de kilometri de România VIDEO

Vineri, 27 Mai 2022, ora 09:24
18755 citiri
Putin, mutare militară neașteptată: Mișcare strategică în Marea Neagră, la 300 de kilometri de România VIDEO
Submarine rusești în portul Sevastopol din Crimeea FOTO: Newsweek

Războiul din Ucraina are în continuare evoluții imprevizile, iar Vladimir Putin face o altă mutare militară neașteptată, de astă dată în Marea Neagră.

Astfel, Rusia execută o mișcare strategică importantă, la numai 300 de kilometri de granița cu România, încărcând rachete de croazieră în submarinele sale din portul Sevastop situat în Crimeea.

Acest lucru vine la doar câteva zile după un raport care spunea că Statele Unite se pregătește să vizeze flota rusă pentru a elibera căile maritime, în vederea exporturilor de cereale din Ucraina, potrivit Newsweek.

Două submarine rusești au acostat deja în danele Golfului de Sud din Sevastopol pentru a încărca rachetele Kalibr, potrivit presei ucrainene. Patru dintre aceste tipuri de rachete vor fi duse la bordul a două dintre cele 6 submarine Varshavyanka, care sunt concepute să tragă cu astfel de arme, atât pe uscat, cât și pe apă.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Președintele rus, Vladimir Putin a declarat în 2017 că aceste rachete de croazieră Kalibr au capacitatea de a lovi o țintă la 1.400 de kilometri de navele submersibile. Acest lucru este îngrijorător și pentru România, în condițțile în care între Sevastopol și Sulina sunt aproximtiv 300 de kilometri.

Fost spion britanic MI6: Cât va mai sta Putin la putere, după apariția ”unui vid serios la Kremlin”

Marți, un oficial ucrainean al Apărării a declarat că flota Rusiei din Marea Neagră intenționează să folosească rachetle de croazieră de pe submarine împotriva Ucrainei, vizând lovituri fulgerătoare pe teritoriul său.

”Acum, compunerea flotei ruse este folosită pentru a lovi cu rachete de croazieră, aceasta este o sarcină clară de luptă – două fregate, patru nave cu rachete de mici dimensiuni și două submarine, în permanență în serviciu de luptă și lovind în mod constant teritoriul nostru, cu rachete Kalibr”, a spus Vadim Skibitski din Directoratul de Informații militare al ministerului Apărării din Ucraina.

Putin recurge la Planul C pentru câștigarea războiului din Ucraina: Lovitură grea pentru întreaga lume

Ucraina este unul dintre cei mai mari exportatori de cereale din lume, însă Rusia a împiedicat exportul acestora prin porturile de la Marea Neagră. Acest lucru a provocat deja temeri cu privire la o penurie globală de alimente, care ar putea duce la creșterea costurilor din unele țări și la foamete în altele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Numărul ucrainenilor, civili și militari, dați dispăruți de la începutul invaziei ruse și până acum. ”Cifră ar putea fi mult mai mare”
Numărul ucrainenilor, civili și militari, dați dispăruți de la începutul invaziei ruse și până acum. ”Cifră ar putea fi mult mai mare”
Aproape 37.000 de civili şi militari sunt dați dispăruţi după declanşarea invaziei ruse au anunţat marţi, 16 aprilie, autoritățile ucrainene, care susțin că acest număr este incomplet,...
"Apărarea aeriană ucraineană protejează și vecinii din Moldova, România şi Polonia". Apelul imperativ transmis de la Kiev
"Apărarea aeriană ucraineană protejează și vecinii din Moldova, România şi Polonia". Apelul imperativ transmis de la Kiev
Ucraina continuă să ceară Occidentului și aliaților săi ajutor în ceea ce privește apărarea aeriană împotriva valurilor de atacuri ruseşti care au vizat sistemul energetic în ultimele...
#submarine Rusia, #razboi Ucraina, #Sevastopol, #flota rusa Marea Neagra, #razboi Rusia Ucraina, #rachete croaziera Rusia , #Razboi Ucraina