Un nou fenomen neobișnuit descoperit: Ceva neștiut din aer ne îmbolnăvește

Sambata, 08 Octombrie 2022, ora 01:12
98544 citiri
Un nou fenomen neobișnuit descoperit: Ceva neștiut din aer ne îmbolnăvește
Repararea conductelor trimite substanțe nocive în atmosferă FOTO: Purdue University

Un grup de oameni de știință condus de Universitatea Purdue din West Lafayette, Statele Unite, care a efectuat un studiu publicat în revista Nature Nanotechnology pe 6 octombrie 2022, a descoperit un fenomen neștiut până acum. Astfel, tehnica de reparare a conductelor subterane din orașe trimite nanoplastice în atmosferă, substanțe extrem de nocive pentru sănătatea oamenilor.

Până acum s-a crezut că doar bucățile de plastic provenite de la sticle, pungi, piese auto și chiar produse cosmetice, care ajung în sol și în alimentarea cu apă pot perturba ciclurile chimice, afectând sănătatea ecosistemului și al oamenilor, potrivit Mirage News.

Acum, noul studiu condus de Alexander Laskin de la Universitatea Purdue din Statele Unite, a descoperit că un proces care are loc în toată lumea dezvoltată în fiecare zi accelerează dispersarea în aer a particulelor micro și nanoplastice, care prezintă un risc major pentru sănătatea umană și a mediului.

Avertisment global privind cancerul: Va face ravagii în lume, crescând cu 55%. Care sunt cauzele

Originea problemei se ascunde sub pământ în orice oraș, în tehnologia de reparare a conductelor din subteran. Atunci, când se fisurează o astfel de conductă și se fac reparații, particule de nanoplastic sunt trimise în atmosferă, ele fiind extrem de nocive pentru sănătatea oamenilor.

„S-a presupus în mod explicit că microplasticul și nanoplasticul din atmosferă care plutește provine doar din surse transportate de vânt. Ceea ce arătăm aici este că există un proces utilizat în mod obișnuit în întreaga lume modernă care aruncă poluarea cu nanoplastice în aer”, a spus Laskin.

„Când am investigat pentru prima dată practica de poluare a aerului din conducte de plastic, am descoperit că nu a existat nicio testare sau supraveghere independentă”, a spus Andrew Whelton de la Universitatea Purdue.

Descoperirea care a uimit experții din SUA: Tsunami gigantic de 4,5 de kilometri înălțime, propagat pe tot globul VIDEO

„A fost folosit în cartiere și în zone sensibile din punct de vedere ecologic, provocând uneori impacturi imediate asupra sănătății lucrătorilor, trecătorilor, personalului de intervenție și mediului”.

Este primul studiu care indică un potențial risc semnificativ pentru sănătatea umană, de care oamenii de știință nu erau conștienți anterior.

Eveniment Quarterly Report

Tudor Buzatu, despre decizia de a demisiona de la guvern după ce tatăl său a fost prins când lua mită: ”Iubesc partidul, atitudinea lor este una politică”
Tudor Buzatu, despre decizia de a demisiona de la guvern după ce tatăl său a fost prins când lua mită: ”Iubesc partidul, atitudinea lor este una politică”
Tudor Buzatu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, a dat detalii sâmbătă seară, 23 septembrie, despre decizia sa de a demsiona din funcţia de secretar de stat de la Secretariatul...
Momentul când Dumitru Buzatu a primit mita de peste 1 milion de lei: ”Încă o dată îţi mulţumesc că eram pe drojdie” VIDEO
Momentul când Dumitru Buzatu a primit mita de peste 1 milion de lei: ”Încă o dată îţi mulţumesc că eram pe drojdie” VIDEO
Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost arestat preventiv sâmbătă seară, 23 septembrie. În referatul DNA, procurorii au inclus și fotografii și un video cu momentul în care acesta a...
#substante nocive, #emanatii, #substante toxice, #poluarea aerului, #poluare plastic, #poluare aer, #plastic , #stiri sanatate