400 profesori nefilologi vor invata limba engleza

   

400 de profesori suceveni din categoria nefilologi vor studia limba engleza intr-un program implementat de inspectoratele scolare din judetene Salaj, Suceava si Brasov. Proiectul se desfasoara pe o perioada de 30 de luni si se va finaliza cu un examen de tip Cambridge.

Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj implementeaza in parteneriat cu Inspectoratele Scolare din judetele Suceava si Brasov, un proiect de dezvoltare a competentelor cheie de comunicare in limba engleza pentru personalul didactic din categoria nefilologi in vederea cresterii accesibilitatii informatiei si dezvoltarii strategiilor educationale proprii. Proiectul a demarat in luna septembrie 2010 si se deruleaza pe o perioada de 30 de luni.

"Activitatea principala a proiectului o reprezinta parcurgerea de catre un grup tinta format din 1200 cadre didactice din categoria nefilologi (cite 400 pentru fiecare judet), a unui program complet de studiu a limbii engleze urmata de sesiuni de examinare pentru accederea la certificari recunoscute international ale cunostintelor integrate de limba engleza: Cambridge FCE, Cambridge CAE sau BULATS. In acelasi timp, programul de formare va fi acreditat CNFP, astfel incit participantii vor beneficia si de obtinerea unui numar de aprox. 30 de credite profesionale transferabile", a declarat seful ISJ Suceava, Petru Carcalete.

In perioada 12-14 noiembrie, la Sucevita a avut loc prima reuniune a echipelor de implementare a proiectului si a formatorilor din cele trei judete. Cei 35 de participanti au oferit un feed-back pozitiv la finalul activitatii, in ce priveste organizarea, continutul, rezultatele obtinute si au exprimat convingerea ca proiectul, prin tematica abordata, reprezinta o oportunitate pentru cadrele didactice din cele trei judete partenere si se va bucura de succes.
Citeste mai multe despre profesori program limba engleza
Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 12:04
Sursa: newsMe.ro

newsMe.ro
Cele mai citite stiri
Ghidul solicitantului privind aprobarea conditiilor de acces la canalizatia subterana pentru instalarea retelelor de comunicatii, publicat de ANCOM
"Plecand de la experienta proiectelor implementate in Bucuresti, Oradea, Sibiu sau Timisoara, am ...
Ucraina vrea sa includa malanca in patrimoniul cultural imaterial UNESCO
Administratia Regionala de Stat Cernauti a inceput pregatirea documentelor relevante pentru ...
Turisti blocati in ger, in telegondola de pe Rarau FOTO
Turisti blocati in ger, in telegondola de pe Rarau. S-a intamplat vineri seara. 60 de turisti ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor