55 de unitati administrativ teritoriale au fost verificate in urma inundatiilor

   

In perioada 01.06- 29.06.2020, au fost transmise si receptionate la nivelul institutiilor abilitate un numar de 32 de avertizari/ atentionari meteo-hidrologice COD GALBEN, 45 de Avertizari/ atentionari meteo- hidrologice COD PORTOCALIU si 9 avertizari meteo-hidrologice COD ROSU. Urmare a acestor avertizari, pentru diminuarea si inlaturarea factorilor de risc caracteristici - scurgeri de pe versanti, torenti, cantitati de apa ridicate intr-un timp foarte redus etc.) angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava au desfasurat 242 de interventii care au constat in monitorizarea evolutiei fenomenelor, evacuarea apei din curti, anexe inundate, evacuari de apa din beciuri si subsoluri, decolmatari fantani etc.
De asemenea Sistemul de Gospodarire a Apelor Suceava a intervenit, in perioada 24.06.2020- 30.06.2020 la Lucrarea hidrotehnica - SGA Suceava -"Regularizare rau Suceava la Vicovul de Sus - Fratautii Vechi" pentru obturarea unei brese din digul de protectie si la Lucrarea hidrotehnica - SGA Suceava -Amenajare rau Moldova pe tronsonul Braiesti- Baisesti, com. Cornu Luncii pentru obturarea bresei din corpul digului dar si pentru protejarea obiectivelor riverane paraului Suha Mare.

SGA Suceava a mai intervenit cu resurse umane si utilaje in sprijinul Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta Ciprian Porumbescu, Capu Campului si Izvoarele Sucevei.

In urma Rapoartelor operative privind producerea de pagube la infrastructura rutiera, poduri, podete afectate etc., transmise de 67 de unitati administrativ teritoriale din totalul celor 114 pana la data de 29.06.2020, patru comisii mixte formate din reprezentanti ai Institutiei Prefectului- Judetul Suceava, Inspectoratului pentru Situatii de urgenta Bucovina al judetului Suceava, Sistemului de Gospodarire a Apelor Suceava si ai Directiei Judetene de Drumuri si Poduri, s-au deplasat pentru evaluarea efectelor fenomenelor meteohidrologice periculoase asupra bunurilor si locuintelor proprietate publica si privata dar si asupra infrastructurii hidrotehnice si cailor de comunicatie terestre.

La data prezentului comunicat au fost verificate 55 de unitati administrativ teritoriale, actiunea de evaluarea pagubelor in teren fiind continuata in cursul zilei de astazi cu unitatile administrativ teritoriale Manastirea Humorului, Gura Humorului, Frasin, Campulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Fratautii Noi, Frumosu, Marginea, Saru- Dornei si CFR Nisipitu.

Actiunea de evaluare fizica si valorica a efectelor fenomenelor meteo- hidrologice periculoase continua maine 30.06.2020 la nivelul comunelor Calafindesti, Mitocu Dragomirnei si Breaza.
Luni, 29 Iunie 2020, ora 13:19
Sursa: newsMe.ro

newsMe.ro
Cele mai citite stiri
Detalii halucinante in cazul familiei care a desigilat sicriul unui mort de COVID-19: "Uitati, oameni buni, ce legi sunt!"
Vaduva barbatului mort de COVID-19 a fost amendata de inspectorii Directiei de Sanatate Publica ...
Gospodariile din mai multe localitati sucevene au fost inundate
Potrivit ISU Suceava, pana la ora 21:00, pompierii militari suceveni au intervenit pentru evacuarea ...
La Putna, coronavirusul a fost dat uitarii
Ca in fiecare an, la Putna, pe 2 iulie, a fost praznicul voievodului Stefan cel Mare si Sfant si au ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor