"Agricultura incotro?", forum organizat de CCI

   

Cateva zeci de fermieri suceveni au participat vineri la cea de-a IX-a editie a Forumului Economic "Agricultura incotro?", organizat de Camera de Comert si Industrie Suceava la sediul acesteia, in colaborare cu revista "Lumea Satelor" si radio Antena Satelor Bucuresti, cu sprijinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, al Consiliului Judetean, al Prefecturii, al Primariei municipiului Suceava, al Directiei pentru Agricultura, al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura si al Centrului Cultural Bucovina.
In prezenta subsecretarului de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Maricel Floricel Dima, a prefectului Mirela Adomnicai, a presedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur, a primarului Ion Lungu si a presedintelui Camerei de Comert si Industrie Suceava, Nicolae Troase, fermierii si-au prezentat problemele in speranta ca acestea vor fi preluate si solutionate favorabil.
Prefectul Mirela Adomnicai a amintit de ordinul ministrului Agriculturii prin care s-a infiintat Comitetul de Coordonare a Administratiei Agricole, aratand ca acest organism va fi infiintat la Suceava saptamana viitoare. "Dupa aceea ne vom putea implica si noi ca institutie, intrucat abordarea integrata si coordonata a administrarii agricole cu siguranta va avea rezultate pe termen lung", a spus Adomnicai. Ea le-a dat o sugestie fermierilor suceveni, aceea de a colabora cu Inspectoratul Scolar Judetean si Universitatea "Stefan cel Mare" pentru pregatirea acelor categorii de specialisti care in prezent lipsesc in domeniul agriculturii.

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur, considera esential sa se faca o inventariere a problemelor din agricultura mergand de la finantare, organizarea de exploatatii agricole, cadastru si pana la valorificarea produselor pentru care vor trebui gasite solutii comune. Primarul Ion Lungu a aratat ca e momentul ca agricultura sa treaca de la faza de supravietuire la performanta, subliniind ca in pietele din municipiul Suceava el a luat masuri pentru sprijinirea producatorilor in detrimentul "samsarilor".

La randul sau, presedintele Camerei de Comert si Industrie, Nicoale Troase, si-a exprimat speranta ca problemele ridicate de fermieri vor fi rezolvate. "De-a lungul celorlalte editii ale Forumului s-a constatat ca problemele ridicate nu s-au prea rezolvat in totalitate, din pacate. Sper sa nu se perpetueze acest fenomen", a conchis Troase.
Luni, 27 Martie 2017, ora 05:20
Sursa: newsMe.ro

newsMe.ro
Cele mai citite stiri
Iulian Cimpoesu va fi noul prefect al judetului Suceava
Iulian Cimpoesu va fi noul prefect al judetului Suceava dupa ce Biroul National al USR a decis in ...
Incidenta infectarilor cu SARS_COV2 a scazut la 2,21 la mie
Incidenta infectarilor cu noul coronavirus a scazut in municipiul Suceava, dar si in judetul ...
O locuinta din Mitocu Dragomirnei a fost cuprinsa de flacari
O casa de locuit din comuna suceveana Mitocu Dragomirnei a fost afectata de un incendiu izbucnit ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor