Ancheta la Spitalul de Ingrijiri Paliative Ilisesti

   

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si efectueaza o ancheta in cazul unor posibile nereguli semnalate la Spitalul de Ingrijiri Paliative Ilisesti, judetul Suceava. Sesizarea din oficiu si ancheta vizeaza posibila incalcare a dreptului la viata, la integritate fizica si psihica si dreptul la ocrotirea sanatatii.
Totul a plecat de la un articol din presa locala, in care se semnala ca, pentru a pentru a se face economie, scutecele bolnavilor imobilizati la pat sunt schimbate foarte rar. Directorului medical i s-a atras atentia ca se duc prea multi bani pe perfuziile cu vitamine si minerale pentru pacienti si cu schema de cinci mese pe zi. Cat despre spalat bolnavii, "daca se poate foarte rar sau deloc", afirma o infirmiera. Nu exista dietetician sau nutritionist, iar psihologul este prezent mai mult in acte. "Lipsa de respect si nu exista managementul durerii intr-un spital de ingrijiri paliative", sustine un cadru medical. Spitalul de Ingrijiri Paliative de la Ilisesti incaseaza si pana la 15.000 de lei pe luna de pe urma unui singur bolnav. Familiile acestora acopera sume exorbitante pentru cazare si masa. "Pentru a incasa cat mai multi bani de la Casa de Asigurari, se pare ca se interneaza si pacienti care nu sunt in stare terminala, dar totusi apar pe listele pentru decontarea serviciilor medicale", sustin surse medicale.

Clara DIMA
Sambata, 15 Aprilie 2017, ora 13:19
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Detalii halucinante in cazul familiei care a desigilat sicriul unui mort de COVID-19: "Uitati, oameni buni, ce legi sunt!"
Vaduva barbatului mort de COVID-19 a fost amendata de inspectorii Directiei de Sanatate Publica ...
Gospodariile din mai multe localitati sucevene au fost inundate
Potrivit ISU Suceava, pana la ora 21:00, pompierii militari suceveni au intervenit pentru evacuarea ...
La Putna, coronavirusul a fost dat uitarii
Ca in fiecare an, la Putna, pe 2 iulie, a fost praznicul voievodului Stefan cel Mare si Sfant si au ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor