CNAS asigura fondurile necesare platii stimulentului de risc pentru personalul angajat in unitati sanitare aflate in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate

   

In conformitate cu prevederile OUG nr. 43/2020 pentru aprobarea unor masuri de sprijin decontate din fonduri Europene, ca urmare a raspandirii coronavirusului COVID-19, pe perioada starii de urgenta si a Ordinului CNAS nr. 540/2020 pentru aprobarea metodologiei, pentru perioada starii de urgenta se acorda un stimulent de risc in cuantum de 2.500 lei brut pe luna personalului de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar, inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare si personalul paramedical, implicat direct in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor diagnosticati cu COVID-19, precum si personalului care in urma desfasurarii activitatii a fost diagnosticat cu COVID-19, angajati in unitati sanitare aflate in relatii contractuale cu CAS Suceava.
Lista personalului care beneficiaza de stimulent de risc s-a stabilit prin decizie a conducatorului unitatii sanitare angajatoare, care este responsabil pentru desemnarea personalului implicat in aceste activitati.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate asigura fondurile necesare platii stimulentului de risc pentru personalul angajat in unitati sanitare aflate in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate, respectiv: in spitale, centre de dializa, in unitati sanitare de urgenta prespitalicesti si transport sanitar si in laboratoare.

La nivelul judetului Suceava institutia noastra a decontat suma de 3.047.500 lei, reprezentand stimulentul de risc pentru un numar de 1.219 angajati.

Din acest total, suma de 2.637.500 lei s-a decontat pentru asigurarea acestui supliment de risc pentru 1.055 angajati nominalizati prin decizie a conducerii spitalelor ,,Sf. Ioan cel Nou" Suceava, Municipal Radauti si Municipal Vatra Dornei, suma de 25.000 lei pentru 10 angajati celor 2 furnizori privati de servicii medicale de urgenta prespitalicesti si transport sanitar: S.C. AMBU LIFE - S.R.L. si ANA ROM DIVIZIA MEDICALA - S.R.L., suma de 122.500 lei pentru 49 angajati ai laboratorului S.C. DORNA MEDICAL - S.R.L. si suma de 262.500 lei pentru 105 angajati ai celor 3 furnizori privati de dializa: AVITUM SUCEAVA, FRESENIUS NEPHROCARE SUCEAVA si NEFROMED BM RADAUTI.
Vineri, 22 Mai 2020, ora 12:01
Sursa: newsMe.ro

newsMe.ro
Cele mai citite stiri
VIDEO Imagini socante din gospodaria groazei: o batrana neajutorata, dezbracata si cazuta in noroi este batuta de o femeie, in curtea unei case
Imaginile socante au fost publicate pe contul de Facebook al unui tanar care ar fi originar din ...
Cine sunt cei sase preoti suceveni care au imbracat combinezoane pentru a purta sicriul IPS Pimen
Vineri, 22 mai, sicriul Arhiepiscopului Pimen a fost purtat la ceremonia de inmormantare de 6 preoti ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor