Evenimente private intrerupte de politisti

   

Avand in vedere situatia epidemiologica actuala, politistii, impreuna cu ceilalti lucratori din cadrul institutiilor Ministerului Afacerilor Interne dar si in colaborare cu reprezentanti ai Directiei Sanitare Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor, ai Directiei de Sanatate Publica si Inspectoratului Teritorial de Munca au intensificat in acest week-end activitatile de verificare a modului in care se respecta prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de SarsCov2.
Au fost suplimentate patrulele in teren, iar unitatile economice care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente private au fost controlate dupa ce in prealabil administratorii acestora au fost instruiti cu privire la respectara cadrului legal.

Urmare a acestor activitati au fost stopate mai multe evenimete private care se derulau cu incalcarea normelor legale, au fost intocmite dosare penale pentru savarsirea infractiunii de ,,zadarnicirea combaterii bolilor" si au fost aplicate peste 200 de sanctiuni contraventionale.

Doar in ultimele 24 de ore au fost verificate 147 de societati comerciale, persoane fizice autorizate, obiective si locatii, cu privire la respectarea masurilor si interdictiilor impuse.

Au fost verificate 719 persoane cu privire la respectarea masurilor si interdictiilor impuse si au fost controlate peste 80 de mijloace de transport.

Politistii au aplicat 216 sanctiuni contraventionale conform Legii nr. 55 din 2020 in valoare de 44.850 lei.

Au fost desfasurate la nivelul judetului peste 20 de actiuni punctuale in piete, targuri si zone aglomerate.

Exemple semnificative:

Evenimente private intrerupte de politisti

La data de 24.10.2020 in jurul orei 21.00, efectuand activitati de patrulare si monitorizare politistii Sectiei de Politie Rurala Vama s-au autosesizat cu privire la organizarea si desfasurarea unui eveniment privat la o pensiune de pe raza satului Molid. Politistii au identificat in interiorul locatiei peste 60 de persoane, fiind incalcate dispozitiile legale si reglementarile stabilite prin Hotararile Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Suceava. Evenimentul privat (un botez) a fost intrerupt de politisti, iar persoanele au parasit locatia. Administratorul localului a fost sanctionat contraventional conform Legii nr. 55 din 2020 cu amenda in valoare de 10.000 lei.

Tot la data de 24.10.2020, in jurul orei 21.30 in timpul executarii serviciului de patrulare pe raza comunei Scheia, politistii SPR 2 Scheia s-au sesizat cu privire la desfasurarea unei petreceri (cumatrii)intr-o locatie situata pe str. Cascadei din loc. Scheia.

La fata locului s-au deplasat 3 echipaje de politie ale SPR 9 Scheia, fiind sprijinite de catre un echipaj al Politiei Locale Scheia, un echipaj B.O.P. Suceava, un echipaj al politiei Locale Suceava si un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Suceava, constatandu-se ca un localnic de 31 ani, a amplasat pe strada Cascadei din loc. Scheia, un cort unde era organizata o cumatrie la care participau circa 30 de persoane fara a respecta normele de prevenire a raspandirii Covid 19.

Organizatorului petrecerii i s-a solicitat sa opreasca petrecerea si sa invite persoanele participante sa paraseasca locatia, acestea conformandu-se solicitarilor lucratorilor de politie, dupa care numitul barbatul de 31 de ani a fost sanctionat contraventional conform Lg. 55/2020 cu amenda in valoare de 2000 lei.

In seara aceleasi zile, lucratorii Sectiei de politie Scheia au fost sesizati despre faptul ca pe str. Aramei din loc. Scheia este organizata o cumatrie la care participa mai multe persoane.

La fata locului s-au deplasat trei echipaje ale SPR 9 Scheia, constatand faptul ca un barbat de 36 ani, localnic, a organizat o cumatrie, la eveniment participand 40 de persoane.

Organizatorului petrecerii i s-a solicitat sa opreasca petrecerea si sa invite persoanele participante sa paraseasca locatia, acestea conformandu-se solicitarilor lucratorilor de politie, dupa care barbatul de 36 de ani a fost sanctionat contraventional conform Lg. 55/2020 cu amenda in valoare de 2000 lei.
Duminica, 25 Octombrie 2020, ora 13:23
Sursa: newsMe.ro

newsMe.ro
Cele mai citite stiri
Soseaua de centura a Radautiului, o premiera nationala prin constructie
.tb_button {padding:1px;cursor:pointer;border-right: 1px solid #8b8b8b;border-left: 1px solid ...
Patronul de la "Painea de aur" a murit noaptea trecuta, dupa ce s-a infectat cu coronavirus
Gheorghe Lacatus a ajuns la spitalul sucevean in urma cu trei saptamani, pentru niste probleme ...
Ion Lungu:"S-a ridicat podul de peste Paraul Cetatii"
Primarul Sucevei, Ion Lungu , a anuntat ca marile investitii demarate in oras sunt in grafic. "S-a ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor