Fii constient , nu dependent!

   

Asociatia de ajutorare a copiilor si tinerilor dotati, talentati si din Sistemul de Protectie a copilului aflat in dificultate "EUROACTIV" Suceava, Palatul Copiilor Suceava, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Suceava, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Institutia Prefectului Judetului Suceava, Consiliul Judetean Suceava si Ambu Life Suceava, au organizat in data de 16.05.2019 Actiunea "Fii constient, nu dependent", actiune Anti-violenta, Anti-tutun, Anti-alcool si de prevenire a accidentelor rutiere, finalizata cu o simulare a unui accident rutier.
Actiunea s-a desfasurat in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului 2019 si a avut ca scop sensibilizarea opiniei publice si a factorilor de decizie in vederea prevenirii consumului de droguri, de plante etnobotanice si de tutun, a prevenirii accidentelor rutiere dar si a violentei, sub toate formele sale.

La actiunea Anti-Drog si Anti-Tutun au participat peste 700 de elevi, insotiti de 43 de cadre didactice, din unitati de invatamant din municipiul Suceava si, Scoala Gimnaziala "Mihai Halunga" din Hantesti, unde in acest an, am desfasurat un Flash Mob pe ritmuri muzicale ca alternativa la violenta si consum de droguri, si s-a desfasurat un exercitiu de salvare a unei victime accidentate ce a traversat prin loc nepermis fiind atent la un dispozitiv telefonic, soferul neputand evita impactul l-a acrosat, anuntand prin serviciul de urgenta 112 interventia din partea echipajelor de la SMURD, Pompieri, Politia Rutiera, impreuna cu Ambu Life Suceava.

Actiunea a fost avizata de catre Inspectoratul Scolar Judetean Suceava care a permis elevilor din unitatile de invatamant, insotiti de cadre didactice, sa participe la Marsul Anti-violenta, Anti-drog si de prevenire a accidentelor rutiere, autorizata de Primaria Municipiului Suceava si cu acordul Institutiei Prefectului.

Pe aceasta cale, organizatorii multumesc tuturor directorilor si consilierilor educativi care au contribuit la succesul acestei actiuni: Prefectura Suceava, Primaria Suceava, Consiliul Judetean Suceava, Ambu Life Suceava, Tipografia Promo Art, Compartimentul de analiza si prevenire a criminalitatii din cadrul IPJ - domnului Comisar sef de politie Ionut Epureanu si Inspectoratul de Jandarmi Suceava.

De asemenea tinem sa multumim domnilor Lt. col. Marius Tauteanu si plt. Adj. Gelu Pavalache de la Detasamentul de Pompieri Suceava (ISU Suceava), doamnei subcomisar Ana-Maria Olariu de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie si, nu in ultimul rand, doamnelor inspector scolar prof. Gabriela Scutaru si prof. Tatiana Vintur de la Inspectoratul Scolar Judetean, doamnei prof. Biatrice-Liliana Choleva - directorul Palatului Copiilor Suceava care au sprijinit Actiunea "Fii constient, nu dependent".

Actiunea s-a finalizat prin Conferinta cu tema "Fii constient, nu dependent" organizata la Sala "Bucovina" din Palatul Administrativ Suceava moderata de doamna prof. Narcisa-Daniela Stefanescu - coordonatoarea EUROACTIV Suceava. La conferinta a participat si domnul Viorel Seredenciuc - vicepresedintele Consiliului Judetean Suceava si din partea Institutiei prefectului judetului Suceava a participat domnul insp. sup Antoniu-Alexandru Flandorfer.

Echipa de organizare a actiunii a fost compusa din: domnul Ionut Epureanu - comisar sef la IPJ, domnul Andrei Haures de la Ambu Life Suceava, doamna prof. Tatiana Vintur - inspector scolar activitate permanenta de la ISJ, doamna prof. Biatrice-Liliana Choleva - director la Palatul Copiilor Suceava, doamna prof. Narcisa-Daniela Stefanescu - coordonator EUROACTIV, prof. Mihai Greciuc de la EUROACTIV Suceava, Luca Rascol, Alexandru-Florinel Tanase, Ene Mircea, Alexandra Florea, Vlad-Mihail Iriciuc, Iustin Nichiteanu, Robert Catargiu, Sabina Ciutac de la Colegiul National "Mihai Eminescu" Suceava.
Joi, 16 Mai 2019, ora 14:10
Sursa: newsMe.ro

newsMe.ro
Cele mai citite stiri
Curse Suceava - Bruxelles, din 16 aprilie. Si o gafa: cica suntem prin Spania
In curand, o noua companie aeriana si o noua tara pe harta destinatiilor operate de pe Aeroportul ...
Targ de Pasti, in centrul Sucevei, pe esplanada Casei Culturii
Targ de Pasti, in centrul Sucevei, pe esplanada Casei Culturii. Viceprimarul Sucevei, Lucian ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor