IMPULS - Imbunatatirea cunostintelor angajatilor si promovarea invatarii pe tot parcursul vietii in randul companiilor din Regiunea Nord-Est

   

Organizat de Camera de Comert si Industrie Suceava, primul seminar al proiectului IMPULS - Imbunatatirea cunostintelor angajatilor si promovarea invatarii pe tot parcursul vietii in randul companiilor din Regiunea Nord-Est, cod MySmis 128044, a avut loc vineri 7 august 2020 la sediul acesteia.
Obiectivul general al proiectului consta in promovarea unei ocupari sustenabile si de calitate a fortei de munca, sprijinirea mobilitatii fortei de munca prin implementarea unor masuri de imbunatatire a accesului egal la invatarea pe tot parcursul vietii pentru toate grupurile de varsta intr-un cadru formal si non-formal, actualizarea cunostintelor, aptitudinilor si competentelor fortei de munca si promovarea unor cai de invatare flexibile, inclusiv prin orientare profesionala, in judetele Regiunii Nord - Est.

La intalnirea moderata de Dl. Richard Daniel Simioniuc au participat antreprenori, angajati si reprezentanti ai IMM-urilor, temele abordate fiind de interes pentru mediul actual de business.

Corelarea dezvoltarii personale, implicit si a celei profesionale cu interesele si succesul companiei(firma) inseamna efort si introspectie si pot deveni un proces provocator al schimbarii prin care oamenii devin persoane eliberate de propriile constrangeri si limitarile date de dependentele dobandite anterior, dar si angajati model cu rezultatele raspunzand nevoii de crestere a afacerii.

Nevoia de o dezvoltare personala pentru a atinge un echilibru intre cariera profesionala si viata, pe deoparte dar si productivitatea care vine cu un plan concis, o agenda si mai organizata si, de asemenea, o impartire echilibrata intre intalniri si munca individuala. Cursurile de acest gen sunt dedicate celor care vor sa faca un salt urias in dezvoltarea lor ca indivizi atat pe plan personal, cat si profesional, sunt utile tuturor persoanelor care vor sa evolueze in cariera, te va ajuta sa imbunatatesti comunicarea alaturi de colegii de munca, cu managerul sau cu cei apropiati profesional si te va aduce in starea "util-performant" pentru companie.

Tema centrala "Pasi mici- schimbari mari" abordata a oferit participantilor la workshop instrumente sau solutii de realizare a obiectivele greu de atins, prezentandu-se instrumente usor de intrebuintat in ceea s-a definit de catre acestia a conceptului de invatare pe tot parcursul vietii . Tema seminarului a fost sustinuta de invitatul special Dna Ina Turluianu, expert in sistemul de educational formal si nonformal, psiholog educational, consilier vocational si expert in programe de resurse umane.

Trainingurile, atat cele oferite angajatilor noi (onboarding-ul celor proaspat veniti) care abia cunosc compania, mediul de lucru si sarcinile lor, cat si cele menite sa perfectioneze angajatii cu mai multa experienta in companie, sunt cel mai bun mijloc de a dezvolta, a motiva si a fideliza. Prin dezvoltare personala a angajatilor mentii resursa umana formatai in organizatie si poti oferi confirmarea ca sunt importanti si ca munca lor este vitala pentru evolutia viitoare a business-ului.

Prin astfel de intalniri, Camera de Comert si Industrie Suceava se doreste a fi un partener de incredere al mediului de afaceri si furnizor de servicii specializate in dezvoltarea resursei umane din cadrul lor.
Marti, 18 August 2020, ora 11:17
Sursa: newsMe.ro

newsMe.ro
Cele mai citite stiri
Cine este primarul care a castigat deja alegerile intr-o comuna din Bucovina
Petru Nistor este singurul candidat care s-a inscris in cursa electorala pentru functia de primar al ...
Angajat de la CJ Suceava mort la volan dupa ce ar fi facut un infarct
Angajat de la CJ Suceava mort la volan dupa ce ar fi suferit un infarct miocardic. S-a intamplat ...
O suceveanca a disparut de acasa
Politia Suceava desfasoara activitati de cautare si identificare a Mariei Cimpan, de 53 ani, din ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor