Proiect SARS-COV-2 Toolbox-Program suport pentru asistenta medicala comunitara

   

Proiect derulat de Asociatia Liver Research Club (LIREC) si finantat prin programul "In stare de bine", sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.
In urma cu doi ani, membrii Asociatiei LIREC, au inceput o relatie de colaborare bilaterala cu 20 de asistente medicale comunitare din judetul Suceava in cadrul proiectului POCU/91/4/8/107919 Sonohepaprevent, proiect de formare a cadrelor medicale.

Ce este LIREC ?

Liver Research Club (LIREC) este o asociatie non-guvernamentala (ONG) formata din persoane interesate de cercetare interdisciplinara in domeniul hepatologie din Cluj-Napoca. Infiintat informal in 2016 ca si un cerc stiintific studentesc, LIREC a devenit in 2019 un ONG ce reuneste in prezent cadre didactice ale Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) "Iuliu Hatieganu" - Clinica Medicala III, medici specialisti si primari ai Institutului Regional de Gastroenterologie-Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj-Napoca (IRGH), doctoranzi, medici rezidenti si studenti medicinisti.

Membrii Asociatiei Liver Research Club (LIREC) au gasit prin programul "In stare de bine", sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, oportunitatea de a se implica si de a imbunatati situatia din principalul focar de imbolnaviri cu noul tip de coronavirus din tara noastra. Au inscris proiectul SARS-CoV-2 ToolBox in cursa spre finantare in cadrul Apelului 1 "In stare sa #ajut 2020" si s - au aflat printre castigatori!

Perioada de desfasurare: mai 2020- septembrie 2020

Buget total: 145.196 RON

Scopul proiectului:

,-cresterea calitatii serviciilor medicale desfasurate de asistentii medicali comunitari prin echipamentele medicale puse la dispozitie acestora (pulsoximetre, genti medicale de urgenta).

,-sustinerea starii de sanatate a locuitorilor din mediul rural al judetului Suceava

,-asigurarea asistentei medicale mai sigure si un acces mai facil la echipamente medicale, materialele sanitare si de protectie.

Grupurile tinta ale proiectului:

,-asistentii medicali comunitari din judetul Suceava

,-1000 de familii aflate in situatii de vulnerabilitate

Achizitii :

,-66 pulsoximetre

,-40 genti medicale de urgenta echipate, in valoare de 56.000 RON

,-132 viziere

,-5000 masti de protectie FFP1

,-1500 sticle spirt sanitar

,-1500 sticle dezinfectant

,-3300 manusi de unica folosinta

Pentru locuitorii aflati in stare de vulnerabilitate cu domiciliul in mediul rural, din 65 localitati cu asistenta medicala comunitara au fost distribuite, de catre asistentii medicali comunitari, 1000 de pachete continand materiale de protectie si dezinfectanti.

Asistentii medicali comunitari au primit materiale de protectie ( masti, manusi, viziere ), dezinfectanti ( alcool sanitar, gel dezinfectant).

40 asistenti medicali comunitari vor fi dotati cu truse medicale de urgenta echipate, in valoare de 56 000 RON.

In judetul Suceava isi desfasoara activitatea un numar de 70 asistenti medicali comunitari si 5 mediatori sanitari in 68 de localitati.

Judetul Suceava este primul judet in care asistentii medicali comunitari au fost dotati cu truse medicale de urgenta.

Trusele vor fi distribuite luni, 17 august, ora 11, cu respectarea masurilor de igiena si distantare sociala, la Terasa Eden Garden din Suceava
Luni, 17 August 2020, ora 08:16
Sursa: newsMe.ro

newsMe.ro
Cele mai citite stiri
DNA a descins la IPJ Suceava si la posturile de politie din Vicovu de Sus si Straja
DNA si GDA au descins la IPJ Suceava si la posturile de politie din Vicovu de Sus si Straja. De ...
O autobasculanta incarcata cu pietris a distrus o casa din Frasin
O autobasculanta incarcata cu pietris a iesit in afara partii carosabile pe raza orasului Frasin, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor