Simpozionul National "Bucovina -Traditie si modenitate", Vatra Dornei, 9 noiembrie

   

Asociatia "PRO CIVIS DORNA" Vatra Dornei invita toti pasionatii de istorie, sa participe la a III-a editie a Simpozionului national "Bucovina - traditie si modernitate", ce va avea loc sambata 9 noiembrie 2019, incepand cu ora 1000, in sala de conferinte a Hotelului Bradul din Vatra Dornei.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local al municipiului Vatra Dornei, in colaborare cu Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava si Societatea de Stiinte Istorice din Romania - Filiala Suceava.

Invitatii acestei editii sunt de la: Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj Napoca, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi, Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava, Institutul Bucovina al Academiei Romane, Muzeul Bucovinei Suceava, precum si de la Universitatea Nationala "Iurii Fedkovici" din Cernauti - Ucraina si Institutul de Istorie al Academiei de Stiinte a Moldovei din Chisinau - Republica Moldova. Distinsii oaspeti vor sustine comunicari, ce vor aborda teme din istoria Bucovinei.

Asociatia "PRO CIVIS DORNA" Vatra Dornei este o organizatie neguvernamentala, infiintata in anul 2016, de catre profesorul de istorie Aurelian Cocoreanu impreuna cu un grup de dorneni pasionati de istorie si atasati de valorile culturale ale zonei, activand in domeniul cultural si stiintific. Scopul acestei organizatii il reprezinta promovarea identitatii locale si a traditiilor istorice ale zonei.

Simpozionul national "Bucovina - traditie si modernitate", la care sunteti invitati, este o manifestare stiintifica in care sunt prezentate comunicari stiintifice sub forma de text, imagine sau film, care abordeaza tematici de istorie locala si regionala. Lucrarile simpozionului sunt publicate, in fiecare an, intr-un volum tiparit, dedicat acestei manifestari (ISSN 2601-4319).

Suntem onorati sa fiti alaturi de noi la acest eveniment!
Joi, 07 Noiembrie 2019, ora 07:26
Sursa: newsMe.ro

newsMe.ro
Cele mai citite stiri
Accident cu trei masini implicate la Sala Sporturilor. Trafic ingrozitor dinspre Burdujeni spre centrul Sucevei
Duminica seara, in jurul orei 17.30, pe Calea Unirii din Suceava, in dreptul Salii Sporturilor a ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor