Teatrul Municipal Matei Visniec Suceava se afla la Paris, in primul sau turneu international

   

Spectacolul "Prostii sub clar de luna" (regia Anca Bradu, text de Teodor Mazilu), productia Teatrului Municipal Matei Visniec din Suceava, a avut parte de o primire foarte calduroasa, marti 5 septembrie, in Sala Bizantina a Ambasadei Romaniei de la Paris. S-a strigat "Bravo!", s-a aplaudat din toata inima.
Publicul a fost format din francezi si romani, a fost o sala arhiplina, cum se intimpla de obicei la manifestarile Ambasadei si ale Institutului Cultural Roman de la Paris. S-au aflat in sala si multe personalitati ale diasporei romane, critici de teatru, profesionisti din domeniul artelor spectacolului. A fost prezenta directoarea Festivalului international al francofoniilor de la Limoges, Marie-Agnes Sevestre, directorul Teatrului les Halles de la Avignon, Alain Timar, criticii de teatru Gilles Costaz, Mireille Davidovici si Mirella Patureau, directorul teatrului Gare au Theatre (situat in estul Parisului la Vity-sur-Seine), Mustapha Aouar, istoricul Matei Cazacu, regizorul Petrica Ionescu... Alti regizori si actori francezi sau franco-romani au fost de fata, care cunosc Romania sau au lucrat pe texte de Matei Visniec: Denise si Daniel Schropfer, Lucilla Sebastiani, Bruno Lombard, Liana Fulga.

Echipa de la Teatrul "Matei Visniec" din Suceava a reusit performanta de a instala decorul si de a prezenta spectacolul practic in aceleasi conditii tehnice ca la Suceava. La inceputul evenimentului, dupa cuvantul de bun venit al Doinei Marian, directoarea Institutului Cultural Roman de la Paris, Matei Visniec a prezentat pe scurt teatrul si atuurile Bucovinei. Coincidenta face ca simbata 8 septembrie pe canalul de televiziune Arte urmeaza sa fie difuzat, la ora 17, un film documentar despre Manastirea Sucevita realizat de un francez, Vincent Froehly. Turneul sucevenilor continua. In seara aceasta, al doilea spectacol la Paris, "Kebab" pe un text de Gianina Carbunariu.
Miercuri, 05 Septembrie 2018, ora 18:46
Sursa: newsMe.ro

newsMe.ro
Cele mai citite stiri
Patronul de la "Painea de aur" a murit noaptea trecuta, dupa ce s-a infectat cu coronavirus
Gheorghe Lacatus a ajuns la spitalul sucevean in urma cu trei saptamani, pentru niste probleme ...
Soseaua de centura a Radautiului, o premiera nationala prin constructie
.tb_button {padding:1px;cursor:pointer;border-right: 1px solid #8b8b8b;border-left: 1px solid ...
Femeia care a fost lovita de un autoturism pe trecerea de pietoni de pe bulevardul principal din Suceava a murit la spital
O femeie de 63 de ani care a fost lovita, vineri dimineata, de un autoturism cand traversa ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor