Teribilismul si nesocotirea legii l-au adus pe un tanar in arestul IPJ

   

Inca de la debutul programului de prevenire a accidentelor rutiere politistii au avertizat ca vor dispune masuri ferme, inclusiv privative de libertate fata de cei care nesocotesc legislatia rutiera.
Politistii reamintesc ca scopul programului de prevenire a accidentelor rutiere nu este privarea soferilor de dreptul la libertate ci cresterea gradului de siguranta rutiera si constientizarea importantei respectarii legii.

Din pacate, realitatea in ceea ce priveste dinamica situatiei operative din ultimii ani a aratat ca legea trebuie aplicata cu fermitate, lucru pe care polisistii nu vor ezita sa il faca. Politistii suceveni atrag inca o data atentia cu privire la faptul ca vor dispune retinerea si incarcerarea celor care savarsesc fapte penale la regimul rutier, in functie de gravitatea faptelor, consecintele produse si materialul probator administrat.

In cursul zilei de ieri, politistii din cadrul Biroului Rutier - Politia Municipiului Suceava au finalizat documentarea activitatii infractionale a unui tanar care, in mod repetat a pus in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic, a ignorat semnalele politistilor rutieri, a sfidat legea si a crezut ca asemenea acte de teribilism pot ramane nepedepsite.

In data de 20.09.2019 si ulterior, la 24.09.2019, conducatorul unui autoturism a circulat pe raza de competenta a Biroului Rutier Suceava, respectiv pe DN 2, VO2P, DN 17 si mun. Suceava si nu a oprit la semnalele regulamentare de oprire ale echipajelor de politie rutiera din cadrul Biroului Rutier Suceava, fiind urmarit in acest sens si inregistrat circuland cu viteza de aproximativ 200 km/h.

In urma investigatiilor facute de politisti si a vizualizarii camerelor de supraveghere de pe traseele urmate de conducatorul acestui vehicul, a fost identificat autoturismul ca fiind un vehicul inmatriculat in Marea Britanie.

Tot in baza investigatiilor efectuate de catre politistii Biroului Rutier Suceava a fost identificata o persoana de sex masculin de 21 ani din com. Dornesti, care utilizeaza in prezent autoturismul si care a relatat faptul ca a achizitionat vehiculul dupa data de 24.09.2019, respectiv la 25.09.2019 de la un tanar de 20 ani din comuna Marginea, judetul Suceava.

S-a procedat in continuare la efectuarea de verificari si a rezultat faptul ca tanarul de 20 ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de "conducerea unui vehicul fara permis de conducere" .

In continuarea verificarilor, la data de 05.10.2019, orele 16:00, s-a emis un mandat de aducere pe numele tanarului de 20 ani. Intrucat in baza unor informatii detinute, acesta se deplasa pe DN2H, intr-un autoturism, in calitate de pasager, la iesirea din mun. Radauti spre mun. Suceava, politistii Biroului Rutier Suceava, au instituit un filtru rutier si au procedat la oprirea autoturismului cu care se deplasa barbatul. Acestuia i-a fost prezentat mandatul de aducere si motivele emiterii acestuia, fiind preluat si condus la sediul Politiei Municipiului Suceava - Biroul Rutier.

S-a stabilit ca in luna iunie 2019, tanarul de 20 ani a fost condamnat de catre Judecatoria Cluj cu suspendarea executarii pedepsei, la o pedeapsa de 2 ani si 4 luni de zile pentru savarsirea infractiunilor de "talharie" si "conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

In baza probatoriului administrat fata de tanarul de 20 ani s-a dispus retinerea pentru o perioada de 24 ore, de la 05.10.2019, orele 21:45 pana la data de 06.10.2019, orele 21:45 sub aspectul savarsirii infractiunii de ""conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

Barbatul a fost introdus in arestul IPJ Suceava.

Nu va riscati viata, libertatea si viitorul! Respectati legea!
Duminica, 06 Octombrie 2019, ora 16:25
Sursa: newsMe.ro

newsMe.ro
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor