Autoritatile locale pastreaza la acelasi nivel impozitele si taxele locale datorate de suceveni. Creantele fiscale aflate in sold la 31 decembrie 2014 cu valoare mai mica de 40 de lei se anuleaza

   

Consiliul Local al municipiului Suceava, intrunit in sedinta ordinara lunara, a aprobat o hotarare privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pe anul 2015.

"Avand in vedere faptul ca, majoritatea contribuabililor, atat persoane juridice, cat si persoane fizice, manifesta dificultati economico-financiare, consider ca este oportun sa mentinem, in anul fiscal 2015, acelasi nivel al impozitelor si taxelor locale", a punctat Ion Lungu, in expunerea de motive la proiectul de hotarare.

Executivul a propus, iar deliberativul a aprobat, facilitati de natura fiscala, respectiv acordarea unei reduceri de 10% pentru efectuarea cu anticipatie a platii impozitului si taxei pe cladiri, impozitului si taxei pe teren, impozitului pe mijloacele de transport cu tractiune mecanica si a impozitelor pentru autovehiculele de transport marfa cu masa totala autorizata egala sau mai mare de mare de 12 tone. De bonus au a parte contribuabilii persoane fizice si persoane juridice care isi achita, pana al 31 martie, obligatiile datorate pentru intregul an fiscal 2015. "Taxele si impozitele locale pentru anul 2015 sunt la acelasi nivel din 2006, in afara cazurilor in care, sigur, prin hotarare de guvern, s-a dispus altfel", a mai subliniat seful executivului municipal, Ion Lungu. Noua hotarare a Consiliului Local intra in vigoare de la 1 ianuarie 2015, iar creantele fiscale aflate in sold la 31 decembrie 2014, a caror valoare este mai mica de 40 de lei, se anuleaza. Plafonul se aplica totalului creantelor fiscale datorate si nechitate de catre debitori. De mentionat este faptul ca in categoria obligatiilor locale care se fac integral venituri proprii ale bugetului municipiului intra impozitul si taxa pe cladiri; impozitul si taxa pe teren; impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor; taxa pentru folosirea mijloacelor de reclama si publicitate; impozitul pe spectacole; taxa hoteliera; taxele speciale; alte taxe locale, amenzile si penalitatile aferente impozitelor si taxelor locale, precum si taxele judiciare si extrajudiciare de timbru. Impozitele si taxele locale datorate de contribuabilii cu sediul, sediul sau punctul de lucru in municipiul Suceava constituie o sursa importanta de venituri menita sa acopere cheltuielile publice a caror finantare se asigura pe plan local.
Citeste mai multe despre impozite locale 2015 plati taxa cladire
Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 00:39
Sursa: AgerPressNet

AgerPressNet
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor